Vanwege grote belangstelling delen we nu elke maand een overzicht met alle seizoensgroenten en fruit du moment. De natuur doet natuurlijk niet aan maanden, dus als je overlap ziet, wrijf dan in je handen, want dat betekent dat je er langer van mag genieten.
Back to school/work na de zomer gaat makkelijker als je lekker eet met seizoensproducten. Met wat simpele tips, die je op een middag in een handomdraai prept, doe je ook in de vaak drukke septembermaand geen consessies aan je maaltijden, maar heb je altijd iets achter de hand voor een snel en lekker maal.
Met deze sausjes in de koelkast kun je binnen 1 minuut onderstaande groenten upgraden:
• Groene tahinisaus: meng tahini met citroen, zout, water en heel veel kruiden
• Toum: heel veel knoflook met citroensap, zout en olie
• Sauce gribiche: cornichons, platte peterselie, mosterd, kappertjes, olijfolie, azijn, hardgekookt ei
Appels
Bospeen
Palmkool
Pastinaak
Venkel
(Kers)tomaten
Spitskool & savooiekool
Snijbonen & Sperziebonen
Paprika
Sla
Rucola
Zoek eens verder op onze site op frittata, dan vind je nog meer heerlijke recepten. Deze bijzondere souffléfrittata bijvoorbeeld!
Prei
Paksoi
Knolselderij
Komkommer
Frambozen
Courgette
Bramen
Aubergine
Aardappel
Voor de stevige lunchtrek: BLT met falafel