ijsbergsla met doperwten en muntdressing

ijsbergsla met doperwten en muntdressing

Van zonnige picknick in het park tot bbq op de camping. In dit juninummer vind je genoeg inspiratie om heerlijk buiten te eten. Zoals dit heerlijke recept voor ijsbergsla met doperwten en muntdressing.

In het magazine: van de kabeljauwkoekjes van Janneke tot de fruitplaattaart van Rutger. Ga je naar de camping? Ga dan voor de eenvoudige, maar smaakvolle recepten met tonijn, kip, salade of het toffe bananentoetje. Kortom: genoeg inspiratie voor een zomermaand lang koken uit delicious.

Bestel het nummer hier:

Nu uitproberenLater opnieuw vragenNiet opnieuw weergeven

IJsbergsla met doperwten en muntdressing

veganistisch
aantal 4 | bijgerecht | | | vegan
Herontdek ijsbergsla en serveer de toch wat 'gewone' krop met deze supergroene dressing. Scheur de bladen lekker grof, daar wordt de salade extra knapperig van, en het ziet er ook nog eens mooi uit.
Peultjes over? Maak sambal goreng met tahu
kooktijd25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 200 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 1 krop ijsbergsla, in dunne parten
  • 2 kropjes little gem, zonder buitenste
  • blaadjes, in vieren
  • ½ komkommer, in dunne schijfjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 3 el ciderazijn
  • ½ tl fijne kristalsuiker
  • handvol muntblaadjes + extra voor erover
  • 75 ml extra vergine olijfolie (5 el)
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • sap en rasp van 1⁄2 biocitroen
  • 1 teen knoflook

instructies

  • Doe de sugarsnaps in de steelpan met kokend water en blancheer ze 1-2 min. tot ze heldergroen en beetgaar zijn. Kook de doperwten de laatste 30 sec. mee. Giet de groenten af, dompel ze in een kom met ijswater en laat uitlekken. Schep ze in een grote kom om met de beide soorten sla.
  • Schep in een andere kom de komkommer, ui, azijn, suiker en een snuf zout door elkaar. Laat 5 min. intrekken.
  • Pureer de munt, olijfolie, bosui, het sap en de rasp van de citroen en de knoflook tot gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade op een grote schaal en besprenkel met de muntdressing. Verdeel de komkommersalade en de muntblaadjes erover. Serveer de salade en geef de rest van de muntdressing erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 172kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
RECEPT: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: eenpansgerecht met kip, ansjovis en olijven

ijsbergsla met doperwten en muntdressing
RECEPT: EMMA KNOWLES | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.