Paksoi-lovers opgelet: niet één, twee, maar twáálf recepten met paksoi vonden we in ons online archief. Hoog tijd dus om vanavond zo’n heerlijk paksoi recept te maken.
Paksoi of pak-choi is een verbastering van het Kantonese baak choi. In het Standaardchinees heeft de naam de letterlijke betekenis ‘kleine witte groente’.
De groente is heerlijk bij butterchicken, geroerbakt bij noedels of in een pindasoep. Kijk maar naar de recepten hieronder.
Kun je paksoi rauw eten?
Ja hoor, dat kan! Bijvoorbeeld in een salade of als topping op een soepje. Zowel het groene al het witte gedeelte kun je hiervoor gebruiken.
Paksoi is hartstikke gezond. Het bevat niet veel calorieën, maar wel veel voedingsstoffen als vitamine A en C. Geniet nu volop van de groente, want paksoi is van februari tot en met oktober in het seizoen. Al kun je het tegenwoordig bijna het hele jaar door wel in de supermarkt vinden.
Recept paksoi met kip of vlees
Paksoi met vis of schaal- en schelpdieren
Vega gerechten met paksoi
Paksoi soep
Bekijk ook: 20 gezonde zomerrecepten