dit waren onze 3 populairste kiprecepten in 2022

Kip is bij veel lezers favoriet, en onderstaande recepten vormen daar geen uitzondering op. Dit waren afgelopen jaar onze populairste kiprecepten.

Wat dacht je van stoofklassieker kip à la normande? Of onze coq au vin waar een lezer over schreef: ‘Wow, wat een topgerecht! Heerlijk. Om je vingers bij op te eten. Werkelijk. Dankjewel!’

Wat je plan ook is voor komende week: maak een lekkere stoofmaaltijd met kip.

Lees ook: 8 recepten uit 15 jaar delicious. die lezers kéér op kéér blijven maken

kip à la normande
Ooit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
naar recept
kip a la normande | delicious populairste stoofrecepten 2023
coq au vin met cognac en bospaddenstoelen
Voor zowel het maken als het oppeuzelen van coq au vin neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.
naar recept
coq au vin
gesmoorde kip met linzen
Maak deze kip alvast op zondag voor een doordeweekse dag, zodat je op de dag zelf er alleen nog een laatste hand op hoeft te leggen. Combineer met de nootachtige smaak van deze stevige, groene, Franse linzen. Du Puy-linzen heten zo omdat ze komen uit Le Puy-en-Velay in Frankrijk.
Zin in meer kip? Maak dan deze met tamari en ahornsiroop.
2 dagen van tevoren
Bereid de kip tot en met de een na laatste stap. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in een afgesloten plastic bak in de koelkast.
op de avond zelf
Doe de kip over in een braadpan. Voeg 1 el water toe. Laat ± 15 min. doorwarmen op matig tot laag vuur, waarbij je de kipkarbonades halverwege keert. Volg de laatste stap, bestrooi met peterselie en serveer met de sperziebonen.
wijntip
Kies een soepele, niet te zware wijn. Er gaat riesling bij de kip, dus een Elzasser riesling is prima. Maar een sappige rode Toscaan met lichte houtrijping en levendige zuren past nóg beter bij de zachte en aardse smaak van de linzen en de kruiden.
Rood uit Italië: IGT Toscane Frescobaldi Rémole, Gall&Gall
naar recept
gestoofde kip gesmoord

Bekijk ook deze lijst: 4x coq au vin met een twist

gestoofde kip gesmoord