vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
weekend |
internationaal |
vegetarisch
Groen, groener, groenst! Groenten vormen altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie, zo ook voor deze vega flammkuchen met savooiekool. Je maakt deze flinterdunne pizza extra lekker met posteleinpesto. Als postelein niet verkrijgbaar is, is rucola een prima alternatief!
voorbereiding1 hour hour
kooktijd50 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 50 minutes minutes
ingrediënten
- 100 ml crème fraîche
- ¼ savooiekool, dun geschaafd*
- 2 banaansjalotten, in dunne ringen
- 1 buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
- ook nodig: mixer met deeghaken, staafmixer of kleine keukenmachine, evt. mandoline*
deeg
- 1 el gist, gedroogde
- 200 g bloem + extra om uit te rollen
- 25 g boter, gesmolten
pesto
- 30 g winterpostelein + extra om te garneren
- 1 teen knoflook
- 2 el zonnebloempitten, geroosterd
- 60 ml extra vierge olijfolie
instructies
- Los voor het deeg de gist in 125 ml lauwwarm water op in een ruime kom. Voeg de bloem toe en kneed met de mixer door elkaar. Voeg ¼ tl zout en de gesmolten boter toe. Kneed met je handen op de werkbank nog 5 min. tot een zacht en soepel deeg. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Pureer intussen voor de pesto de winterpostelein, knoflook, zonnebloempitten en olie kort met de staafmixer tot een gladde, groene saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het deeg in 4 kleine deegballen. Rol op een met bloem bestoven werkblad elk stukje deeg uit tot een deegplak van 2 mm dik.
- Leg de deegbodems op een grote bakplaat of bak ze in 2 keer. Bestrijk het deeg met de crème fraîche.
- Verdeel de savooiekool en sjalotjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 18-20 min. gaar.
- Verdeel de mozzarella en posteleinpesto erover en garneer met takjes winterpostelein.
calorieën: 575kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
* Met een mandoline schaaf je groenten snel superdun. Te koop bij kookwinkels of online.
recept Yolanda van der Jagt fotografie Eric van Lokven styling Cyn Ferdinandus bereiding Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: flammkuchen met pulled pork en geroosterde ui.