De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

geroosterde paprika & garnalen met gremolata

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
GEROOSTERDE PAPRIKA & GARNALEN met gremolata
aantal | lunchgerecht, voorgerecht | weekend, zomer | mediterraan |
Rooster de paprika’s in de oven zodat ze wat zoetig worden, duw de garnalen in je saus en neem al gesneden, getoast stokbrood mee naar het strand. Aanvallen maar!
Trek in een vega versie? Maak dan deze shakshuka met venkel en gekonfijte citroen.
kooktijd30 minuten
oven1 uur 10 minuten
totale tijd1 uur 40 minuten

ingrediënten

  • 400 g puntpaprika’s of gele paprika’s
  • 500 g roma-tomaten
  • 9 el extra vergine olijfolie
  • rasp en sap van 1⁄2 biocitroen
  • ½ bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt, fijngesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 125 ml passata, gezeefde tomaten
  • 250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt, met kop en staart
  • 90 g feta, verbrokkeld
  • 1 el Griekse gedroogde oregano
  • sneetjes getoast stokbrood, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg 2 bakplaten met bakpapier. Leg de paprika’s en tomaten erop, besprenkel ze met 3 el olijfolie en bestrooi met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Rooster ze ± 1 uur tot ze blaren krijgen en karamelliseren met lichte schroeiplekjes. Haal uit de oven en laat wat afkoelen. Ontvel de paprika’s en haal de zaadlijsten eruit.
  • Meng voor de gremolata in een kom het citroensap en de -rasp, de peterselie en 3 el olijfolie met 1 tl (zee)zout.
  • Verhit in een ovenbestendige grote (koeken)pan de laatste 3 el olijfolie op matig tot laag vuur. Bak onder af en toe omscheppen de ui en knoflook ± 6 min. Voeg de geroosterde paprika’s en tomaten met het sap toe en kneus ze licht. Voeg de passata toe en laat de saus 8-10 min. zachtjes koken. Verhit intussen de ovengrill voor op 200°C.
  • Leg de garnalen in de saus en druk ze er een beetje in. Verdeel de feta en oregano erover. Besprenkel met 1 el olie en zet 10-12 min. onder de grill tot de garnalen gaar zijn.
  • Neem uit de oven, verdeel de peterselie- gremolata erover en serveer met toast.
Voedingswaarde:
calorieën: 404kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 31g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING HELENA MOURSELLAS. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
GEROOSTERDE PAPRIKA & GARNALEN met gremolata