de 6 lekkerste pureerecepten

Het is het summum van alles wat zacht en zalig is: puree! Comfort food waar we de grens niet voor over hoeven, want de basis halen we gewoon van eigen bodem. Misschien kook je hem bij tijd en wijle uit een zakje, waar heus niks mis mee is. Maar het is ook wel heel lekker om het maken van een goede puree nou eindelijk onder de knie te krijgen. We geven vast een tip: dit stuk gereedschap zal goed van pas komen.

Eén ding is zeker: puree hoeft niet saai te zijn. Een klassieke aardappelpuree kan nooit kwaad, maar wat dacht je van aardpeerpuree met mascarpone, zoete-aardappelpuree of schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette? Mmmm!

Nog geen idee waar je de puree bij wil serveren? Op deze pagina vind je al onze kerstrecepten bij elkaar!

6 lekkere pureevariaties

klassieke aardappelpuree
Met klassieke puree valt flink te variëren en dat doen we graag in het stampseizoen. Maak aardappelpuree met zoete pompoen en pesto of met mosterdzaad en spinazie of een van deze acht andere varianten.
naar recept
aardappelpuree - delicious
zoete-aardappelpuree met een crunchy kikkererwtentopping
Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. Ga voor contrast: de zachte structuur van puree naast knapperige aardse kikkererwten.
Ook heel lekker met zoete aardappel: soep met gebakken uien.
naar recept
aardpeerpuree met mascarpone, eendenborst met specerijen, cantharellen en cress
'Strooigoed' geeft gelaagdheid aan dit heerlijke gerecht en een extra wow-gevoel. Zoals shiso-blaadjes de specerijen van de eend versterken en de romige puree een frisse bite geven!
En toe: paris-brest met chocolade-hazelnotenroom.
naar recept
aardpeerpuree-delicious.
schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette en walnoten
Schorseneren worden ook wel huisvrouwenleed genoemd, vanwege het kleverige sap dat vrijkomt bij het schillen. Het zorgde ervoor dat ze in de vergetelheid raakten, want voor de Tweede Wereldoorlog stonden ze bij iedereen op tafel. Wij maken er graag puree van, als winters bijgerecht met een handvol walnoten.
naar recept
schorseneren-delicious
aardappel-pastinaakpuree met zure room
Deze aardappel-pastinaakpuree met zure room is een heerlijk bijgerecht. Lekker vol van smaak en tegelijkertijd een tikje fris door de zure room. Zalig bij stoofgerechten, een mooi stuk vlees of zacht gegaarde vis.
naar recept
aardappelpuree opwarmen aardappel-pastinaakpuree met zure room
pompoenpuree met kastanjes en knoflook
Geen diner is compleet zonder bijgerechten. Deze pompoenpuree met kastanjes en knoflook is een rijke aanvulling op een mooi stuk vlees of bij geroosterde groenten.
naar recept
pompoenpuree
Strooigoed Kerst 2017 13-2017 R+B merijn Tol F Saskia van Osnabrugge S Jet Krings B Dosia Brewer