Venkel heeft een heerlijk zoete anijsachtige smaak en combineert goed met veel andere ingrediënten. Je verwerkt venkel makkelijk in een soep, maar kan ‘m ook grillen, bakken, konfijten of heel dun snijden en rauw aan een salade toevoegen. Dit zijn onze favoriete gerechten met venkel.
Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel. Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.
venkelsoep met rivierkreeft
Yvette van Boven: ‘Chique soep! Met zelfgemaakte venkelzaadrouille erbij is het een van de lekkerste soepen. Ik méén het!’Liever vega? Maak dan venkel-linzensoep met gegrilde geitenkaasbroodjes.
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
shakshuka met venkel en gekonfijte citroen
In het land van oorsprong Tunesië een klassieker en hier nu een trend, waarop talloze variaties mogelijk zijn. Zoals deze met venkel en gekonfijte citroen.Er zijn nog meer recepten voor zachte eitjes. Cocottes bijvoorbeeld!
venkelbouillon met kalfsgehaktballetjes
Janneke maakt met slechts vier ingrediënten een venkelbouillon. De anijssmaak ervan is heerlijk in combinatie met mosterd en zachte kalfsballetjes.