De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

schelvisschotel met knolselderij en palmkool

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Schelvisschotel met knolselderij en palmkool | delicious
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraan |
Deze schelvisschotel is koolhydraatarm, rijk aan groenten en makkelijk te maken! Eet er puree van aardappel en knolselderij bij of wat brood, als je zin hebt in een vullende maaltijd.
Dit komt vast van pas: de 6 lekkerste pureerecepten.
kooktijd20 minuten
Oven25 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 400 g palmkool
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 8 el olijfolie
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 700 g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 500 g schelvisfilet
  • 4 sjalotten, gehalveerd, grote in kwarten
  • 125 g crème fraîche
  • 50 ml wijn, wit

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer 40 g palmkool (zonder harde nerven) met de pijnboompitten, 1 teen knoflook en 6 el olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep de helft van de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de rest van de palmkool erdoor en bak 5-6 min. Schep de knolselderij en sjalotjes erdoor en bak nog 2 min. Schep de palmkool met de knolselderij en sjalotjes in een ovenschaal.
  • Leg de vis op de groenten. Roer de crème fraîche met de wijn en laatste teen knoflook glad en schenk over de vis. Schep er de pesto in dotten op en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak.
  • Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Schelvisschotel met knolselderij en palmkool | delicious