De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Knolselderijsalade met dragondressing en hazelnoot

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
knolselderijsalade
aantal 4 | bijgerecht | kerst | internationaal |
Deze frisse knolselderijsalade is de perfecte salade als bijgerecht. Frisse knolselderij met dragonmosterddressing en de aardse smaak van hazelnoot!
Serveer deze salade bij de gebraden rosbief met dragonkorst.
voorbereiding20 minuten
kooktijd30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • ½ bosje peterselie, blaadjes geplukt
  • 1 bosje dragon, blaadjes geplukt
  • 1 sjalot
  • 40 g hazelnoot, geroosterd
  • 1 el dragonmosterd*
  • 50 ml geurig groene olijfolie
  • citroensap
  • ¼ knolselderij

instructies

  • Snijd de peterselie- en dragonblaadjes heel fijn.
  • Snijd de sjalot brunoise (in miniblokjes). Hak de hazelnoot heel fijn tot bijna gruis, dit gaat makkelijker in een keukenmachine.
  • Klop een dressing van de mosterd, sjalot en olijfolie en breng op smaak met citroensap en zout. Bewaar alles afgedekt koel tot gebruik.
  • Schil de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes, dit gaat goed op een mandoline.
  • Meng de helft van de kruiden, de helft van de hazelnoot en de helft van de dressing luchtig door de knolselderij en bestrooi met grove zwarte peper. Leg op een mooie schaal.
  • Bestrooi de salade met de rest van de kruiden en hazelnoten, druppel de rest van de dressing erover en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Dragonmosterd koop je bij delicatessenzaken, sommige supermarkten of online. Of gebruik kruidenmosterd.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Kings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


knolselderijsalade