Auberginesandwich met parmaham


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Deze sandwich met aubergine, tomaat en mozzarella is het lekkerst op een dikke snee zuurdesem brood. Heb je weinig tijd? Vervang de aubergine door een restje gebakken of gegrilde groenten.
Probeer ook deze snelle pizza met aubergine.
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 1 aubergine in plakken
  • 8 dikke sneden stevig brood
  • 2 tomaten in plakjes
  • 2 bollen mozzarella in plakjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • 16 lange plakken parmaham
  • 100 g jonge slablaadjes
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 tl kappertjes
  • 2 sjalotten in dunne ringen

voorraad

  • 8 el olijfolie
  • 1 citroen in 4 parten

instructies

  • Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de aubergine met wat zout en peper en bak in 4 min. aan beide kanten bruin en gaar. Leg de aubergine op 4 sneden brood.
  • Verdeel de tomaat, mozzarella en basilicum over de aubergine en bestrooi met wat zout en peper. Dek af met de laatste 4 sneden brood en druk de sandwiches stevig aan. Wikkel elke sandwich in 4 plakken parmaham; de sandwich hoeft niet helemaal bedekt te zijn.
  • Verhit in 2 ruime koekenpannen 3 el olijfolie. Bak de sandwiches in 3-4 min. per kant goudbruin. Leg een kleinere deksel op de pan om de sandwiches aan te drukken en de warmte goed in de pan te houden. Maak intussen de sla aan met de rest van de olijfolie, balsamico-azijn, kappertjes en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de sandwiches op 4 borden en schep er wat salade bij. Serveer met de citroen om boven de sandwiches uit te knijpen.
Voedingswaarde:
calorieën: 750kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!