glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Toe aan voorjaar? Vervang de pastinaak eventueel door wortel of stukjes groene asperge en maak er meer een voorjaarsgerecht van.
kooktijd30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 300 g volkoren- of zilvervliesrijst
- 500 g pastinaken
- 1 aubergine
- 3 rode uien
- 6 el olijfolie
- 2 tl gerookte-paprikapoeder, pittig
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 bosje dille
- 75 g zwarte olijven zonder pit
- 300 g feta
instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pastinaak, de aubergine en de rode ui in stukjes.
- Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de ui 3 min. Voeg de pastinaak toe en bak ook 3 min. Schep de aubergine erdoor en bak de groenten in 6-8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het paprikapoeder en de knoflook door de groenten. Bak nog 1 min. Snijd de dille fijn en snijd de olijven in ringetjes.
- Verkruimel de feta grof. Schep de rijst, de olijven, de dille en als laatste 200 g feta door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 3 el olijfolie toe en bak nog even omscheppend.
- Schep de rijst op een schaal. Bestrooi met de rest van de feta, omgeschept in wat olijfolie, gerookte-paprikapoeder en dille.
calorieën: 743kcal
|
eiwit: 24g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 80g
auteur: delicious.
TIP
Geen pittig gerookte-paprikapoeder bij de hand? Neem gewoon paprika poeder en voeg een snuf gemalen cayennepeper toe. Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Geen pittig gerookte-paprikapoeder bij de hand? Neem gewoon paprika poeder en voeg een snuf gemalen cayennepeper toe. Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 44x simpel en snel recepten van Janneke Philippi