Rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim

rucola-gnudi met pomodorinisaus - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. In dit recept gebruiken wij kwark in plaats van ricotta, ook heel lekker!
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 2 blikken (à 400 g) pomodorini
  • 200 g kwark
  • 150 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 50 g rucola
  • handvol kaas parmezaans, geraspt
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie

instructies

  • Pureer de inhoud van de blikken pomodorini met de knoflook en schenk in een pan. Voeg 3 el olijfolie toe en kook zachtjes tot een mooie tomatensaus terwijl je de gnudi maakt.
  • Meng met een vork de kwark, bloem, eidooiers en een snuf zout tot het deeg niet meer plakt.
  • Hak de rucola fijn en meng met de kaas door het deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog plakt. Het deeg mag iets plakken, bij het uitrollen kun je ook nog wat bloem erover stuiven.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Rol intussen van het deeg snel – ze hoeven niet mooi te zijn – strengen van 1½ cm Ø. Snijd de strengen in stukjes van krap 2 cm. Kook de gnudi in 5-7 min. gaar.
  • Hak de pijnboompitten fijn. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de pijnboompitten met zout naar smaak goudbruin.
  • Schep de gnudi met een schuimspaan uit de pan op 4 (diepe) borden. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en schenk erover en bestrooi met het pijnboompittenkruim.
Voedingswaarde:
calorieën: 495kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


rucola-gnudi met pomodorinisaus - delicious