Italiaanse aardappelsalade met stracciatella dressing

aardappelsalade met stracciatella

Maak deze Italiaanse aardappelsalade! Het woord stracciatella is het verkleinwoord van straccio: ‘in flarden gescheurd’ of ‘versnipperd’. Stracciatella is verse kaas van snippers wrongel, uitgerekt tot een romige massa.

Italiaanse aardappelsalade met stracciatella dressing

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | italiaans | vegetarisch
Stracciatella di bufala wordt gebruikt om burrata van te maken. De binnenkant van een bol burrata is stracciatella vermengd met room. Kun je geen stracciatella vinden? Gebruik dan een bol burrata en prak hem met een vork.
kooktijd30 minutes

ingrediënten

  • 1,5 kg krieltjes, in schil
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el chardonnay-azijn of wittewijnazijn
  • sap van ½ citroen
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 à 3 snackkomkommers, zonder zaden, in schuine plakjes
  • 1 kleine venkelknol, in plakjes (bewaar het groen)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 60 g nocellara olijven, zonder pit of andere groene olijven

stracciatella-dressing

  • 250 g stracciatella di bufala*
  • rasp van 2 biocitroenen
  • 2 tl dijonmosterd
  • 75 g mayonaise

instructies

  • Zet de krieltjes op in een pan met licht gezouten water. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook de krieltjes in 10-12 min. net gaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd grote exemplaren door.
  • Schep alle ingrediënten voor de kaasdressing door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Voeg de krieltjes toe en schep om.
  • Roer de suiker, azijn, het citroensap, de olie en chilivlokken in een kom door elkaar. Voeg de komkommer en venkel toe en schep om.
  • Doe de aardappelsla in een kom en schep de komkommer en venkel erover. Bestrooi met het venkelgroen, paprikapoeder, zwarte peper en olijven.
Voedingswaarde:
calorieën: 611kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
R Ellie & Sam Studd,
F Ben Dearnley,
S Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: stracciatella met gegrilde broccolini & salsa verde

aardappelsalade met stracciatella
R Ellie & Sam Studd, F Ben Dearnley, S Kirsten Jenkins