De zon schijnt, dus hebben we direct zin in ijs! Ontdek de wereld van ijs met deze basiscursus. Leer van de meester zelf, Hidde de Brabander, over de essentiële ingrediënten die je nodig hebt om zelf ijs te maken. Lees hier meer over deze cursus!
hollandaise met kervel
Juist in een klassieke dressing, marinade of saus (als hollandaise met kervel) zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen.
zonder toegevoegde suiker? zo herken je suiker op een etiket
Want wat is suikervrij en suikerarm? En wat wil ‘zonder toegevoegde suikers’ nou eigenlijk zeggen? Zo herken je suiker op een etiket.
ramadan: van suhoor tot suikerfeest + recepten
Wat is ramadan, welke maaltijden maken onderdeel uit van de vastentijd en hoe maak je vegan baklava voor het suikerfeest? Je leest het hier!
hollandaise met kervel
Juist in een klassieke dressing, marinade of saus (als hollandaise met kervel) zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen.
zonder toegevoegde suiker? zo herken je suiker op een etiket
Want wat is suikervrij en suikerarm? En wat wil ‘zonder toegevoegde suikers’ nou eigenlijk zeggen? Zo herken je suiker op een etiket.
hollandaise met kervel
Juist in een klassieke dressing, marinade of saus (als hollandaise met kervel) zorgt azijn ervoor dat alle smaken beter tot hun recht komen.
zonder toegevoegde suiker? zo herken je suiker op een etiket
Want wat is suikervrij en suikerarm? En wat wil ‘zonder toegevoegde suikers’ nou eigenlijk zeggen? Zo herken je suiker op een etiket.
ramadan: van suhoor tot suikerfeest + recepten
Wat is ramadan, welke maaltijden maken onderdeel uit van de vastentijd en hoe maak je vegan baklava voor het suikerfeest? Je leest het hier!
de smaak van vakantie!
De vakantiebestemming van dit delicious.magazine is 100% ten zuiden van waar we ons normaal bevinden…naar al die heerlijke landen rond de Méditerranée. Van de Côte d’Azur naar Spanje. Of net de andere kant op, naar de Italiaanse en Griekse schiereilanden. Van een Italiaanse pizza-party tot tafels vol Griekse mezze, zelf geshakete cocktails of een warme Spaanse paëlla. We gaan op reis met mes & vork!
Recepten collecties
10x kruidenboter voor elke gelegenheid
Een flinke klont bij een stoere steak, corn on the cob of op de paastafel. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: kruidenboter kan altijd.
11x frittata recepten, ideaal voor Pasen
Uit de oven of uit de pan: hoe je het ook aanpakt, een frittata is zó gemaakt. Een lekker gerecht voor ontbijt, lunch of brunch.
Italiaanse cake: 9 recepten voor je amore
Alleen al om de namen vallen wij in katzwijm: panettone, torta caprese, torta dolce di riso… Daarom: negen recepten voor Italiaanse cake.
onze 19 beste recepten voor Italiaanse pizza
Amore mio! Heimwee naar Italië? Een goede Italiaanse pizza is dan precies wat je nodig hebt. Deze lijst met recepten helpt je op weg.
5x Italiaans ontbijt voor liefhebbers van koffie + zoet in de ochtend
Voor een écht Italiaans ontbijt neemt men A. een cappuccino (of espresso) en B. een zoete croissant of ander gebakje. Bekijk de recepten!
6x Italiaanse drankjes + de lekkerste inspiratie voor spritz
Tijd voor aperitivo! Zin om een borrel open te trekken, maar weet je niet goed wat? Deze Italiaanse drankjes helpt je op weg! Prego.
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Laat je e-mailadres achter en krijg net als 80.000 andere kookliefhebbers 2x per week inspiratie in je inbox. Verwacht heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én onze speciale aanbiedingen.
álle Heel Holland Bakt winnaars op een rij + dit doen ze nu
Wie zijn alle Heel Holland Bakt winnaars ook alweer? En wat doen ze vandaag de dag? We gingen op onderzoek uit!
Hollandse garnaal dreigt onbetaalbaar te worden
Hollandse garnalen zijn heerlijk. Maar wie het schelpdier wil kopen, kan rekenen op fikse prijzen. Hoe komt dat?
ramadan: van suhoor tot suikerfeest + recepten
Wat is ramadan, welke maaltijden maken onderdeel uit van de vastentijd en hoe maak je vegan baklava voor het suikerfeest? Je leest het hier!
8 Italiaanse food films: voor een portie pasta op de buis
In deze Italiaanse food films gebruiken regisseurs eten als symbool in verhalen over liefde en verlangen, komedie en tragedie.
het asperge seizoen 2024 is gestart: hier vind je de eerste van de koude grond!
Ja hoor, het aspergeseizoen is officieel begonnen. De eerste asperges van de koude grond werden in Brabant gestoken.
gelatine toevoegen, waarom doen fabrikanten dat toch zo graag?
Wat is gelatine precies en waarom wordt het aan zo veel verschillende – vegetarische – producten toegevoegd?
bakken met extra vierge olijfolie: wel of niet doen?
Extra vierge olijfolie is alleen bedoeld voor sla en koude gerechten, want daar mag je niet mee bakken – toch?
zo maak je het allerbeste pizzadeeg, volgens de beste pizzeria van Nederland: nNea
Vijf jaar geleden opende nNea en nu al staan ze op #9 in de wereldwijde 50TopPizza! 4 tips van de allerbeste pizza-chef in het land: