76x heerlijke ideeën voor het paasdiner

Uitgebreid ontbijten is bij de meesten van ons favoriet en het eieren zoeken slaan we zeker niet over dit jaar. Toch is een royaal paasdiner wat ons betreft net zo’n goede idee!

De feestdagen zijn voor culi’s altijd hét moment om te schitteren, al helemaal nu er volop kakelverse lente-ingrediënten te krijgen zijn. Pak dus lekker uit dit jaar, van klassiekers tot moderne twists: met deze recepten zet je een geweldig diner met Pasen op tafel.

Handig voor grote groepen met veel gasten: 12x lekker en glutenvrij paasbrunchen.

Tijd om je paastradities te updaten

Geen zorgen, we willen niets veranderen aan je ontspannen paasontbijtje. Want lekker met je familie, je partner of gewoon solo in alle rust iets meer tijd hebben om te genieten: daar kan weinig tegenop. Dus dek die ontbijttafel en geniet van de lekkerste eieren, broodjes, croissants, kaas, vleeswaren en zoet beleg. Kon dat maar elke dag! 

5x de lekkerste culi paasontbijtjes.

Na het paasontbijt staat er meestal een intensieve zoeksessie op het programma, of rollen we door naar de paasbrunch. De uitgebreidere versie van het ontbijt, met een iets groter gezelschap, vaak ook wat hartige hapjes en – heel vervelend – nog meer chocolade. 

Meestal zijn we dan tegen etenstijd wel verzadigd, maar dit jaar pakken we dat anders aan. Laat bij het ontbijt en de brunch wat ruimte, draag je gasten op hetzelfde te doen en verras ze ’s avonds met een aangenaam feestdiner. 

Inspiratie voor een paasdiner

Paasgerechten kunnen veel verrassender zijn dan de usual suspects zoals lamsvlees, zalm, quiches en asperges. Toch staan er meer dan genoeg recepten in de lijst die deze ingrediënten wél bevatten: het zijn immers klassiekers met een reden.

Vegetariërs en veganisten komen deze paasdagen ook aan hun trekken met onze selectie vegetarische en plantaardige recepten. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappel-venkelsalade of pompoensoep met paddenstoelen als voorgerecht. Als hoofdgerecht kun je heerlijke moussaka met linzen op tafel zetten, maar ook gestoofde spitskool, de beroemde aardappeltjes van Nigel Slater en meer!

Misschien maken deze opties het kiezen niet makkelijker, maar je hebt in ieder geval wel genoeg keuze! Liever wat meer sturing? Check dan dit: klassiek paasmenu voor de hele familie.

Voorgerechten paasdiner

geroosterde-wortelsalade met kip en dragonboter
Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.
Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
wortelsalade
soep van prei en sla met blauwaderkaas
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
naar recept
sla-preisoep - delicious
dubbelgebakken soufflés met gekaramelliseerde tomaatjes
Ze zijn ultraluchtig: deze dubbelgebakken soufflés. Maak van de tomaatjes extra veel, want ze blijven gekoeld en onder een laagje olijfolie zeker een maand goed.
naar recept
souffles tomaatjes
bietentaartjes met geitenkaas
Vandaag geen muffins, taartjes, prinsessenkoekjes en zelfgemaakte appeltaarten, maar hartige bietentaartjes met zachte geitenkaas. En die zijn eigenlijk net zo lekker! Deze gravlax met koriander en bietensalade moet je ook zeker eens proberen!
naar recept
bietentaartjes-delicious
pastinaaksoep met peer en amandelstengels
Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels. Tast toe! Tips voor toppings vind je hier! Gebruik bijvoorbeeld kaas, kokos of kikkererwten!
naar recept
pastinaaksoep met peer en amandelstengels - delicious
gegrilde asperges met gerookte tofoe en salsa van radijs
Neem voor dit gerecht zowel groene- als witte asperges. Dat is niet alleen lekker maar ziet er ook prachtig uit op je bord. Gril de asperges héél kort, dan blijven ze heerlijk crunchy. Ook de gerookte tofoe heeft maar heel kort in de pan nodig.
naar recept
gerookte tofoe
beenham met frisse kruidencrème
Wil je eens echt uitpakken, maak dan zelf een ham. En die is nog lekkerder in combinatie met frisse kruidencréme. We hebben nog veel meer heerlijk broodbeleg!
naar recept
beenham met frisse kruidencrème | delicious
Sformatino van maïs met gorgonzolasaus & balsamico-popcorn
Sformatino is een zijdezachte hartige flan met pittige saus!
In de Noord-Italiaansebergen – of het nu Trentino, Lombardije, Aosta of Piemonte is – zul je veel minder pasta, tomatensausen olijfolie op je bord krijgen dan in het zuiden. Hier krijg je royale porties polenta, rijst, kaas, room en boter opgeschept. Het leven in de bergen was voorheen niet makkelijk, de meeste bewoners waren arm en tijdens de lange winters was een goed gevuld bord essentieel. De traditionele keuken bestaat dan ook voornamelijk uit lokale ingrediënten: wild, vis uit de bergrivieren, paddenstoelen, aardappels, noten en stevige groenten als kool, wortel en pompoen.
naar recept
Italiaanse hartige flan sformatino
bloemkoolsoep met pancetta en gebruinde boter
Soep verwarmt lijf en leden en is altijd welkom op tafel. Zeker als je deze stevig gevulde bloemkoolsoep met pancetta maakt. Boordevol groenten. Wat zuurdesembrood of stokbrood erbij en klaar is je maal.
naar recept
bloemkoolsoep met pancetta
wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan
Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht.
Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
naar recept
wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan - delicious
Aspergekroketjes
Angélique Schmeinck: ‘In dit recept krijgt de klassieke combinatie van asperge, ei, ham en peterselie een krokant jasje. Bij iedere hap proef je weer iets anders. Het friszure van de mayonaise bij de romige vulling maakt de smaaksensatie compleet.’ Het recept vraagt wat geduld omdat de vulling even moet afkoelen, maar neem je de moeite dan serveer je je gasten hapjes op niveau! 
naar recept
aspergekroket-delicious
kruidige eitjes met dillecrackers
Gevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.
Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
naar recept
henneneitjes
pompoensoep met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa
Mister kitchen reisde af naar Sicilië, speciaal voor het geweldige streetfood van Palermo, de pistache van de Etna (te vinden in dit recept) en de mango’s & avocado’s langs de noordkust. Hun ’oogst’ is een feest aan Siciliaanse smaken, want nergens rond de Middellandse Zee spoelden de afgelopen eeuwen zoveel culinaire invloeden aan.
Zonder te dwepen met dit veelkleurige verleden, kijken de mannen juist vooruit met de mensen die daar nu boeren, koken en smaak geven aan de toekomst. Want de wereld verandert snel en ons eten verandert even hard mee.
In het jubileumnummer van delicious. lees je alles over de fantastische reis, de mensen en de bijbehorende Siciliaanse recepten. Hieronder vind je een voorproefje: pompoensoep met paddestoelen én pistache.
naar recept
pompoensoep paddenstoelen
gravlax van zeebaars en dragon
Heel easy te maken, deze zeebaars in gravlax-stijl met dragon en rokerig zout. Heel feestelijk als voorgerecht of bij een buffet. Neem superverse vis. Kies liefst een wat dikkere vis, daar kun je met een scherp (trancheer)mes makkelijk dunne plakjes van snijden.


Nog zo’n superlekker gravlaxrecept, maar dan met zalm en koriander.

naar recept
gavlax van zeebaars en dragon
geitenkaaspoffertjes met zalm, hangop en bieslookolie
Kippensoep, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: poffertjes met geitenkaas en bieslookolie. Begin liefst al de avond ervoor, zodat de hangop tijd heeft om uit te lekken.
naar recept
poffertjes-delicious
rillettes van witvis en krab met pittige zure room, peterselie, ansjovis en zeekraal
Deze heerlijke rillettes van witvis is perfect voor een hapje om te delen of als voorgerecht! Serveer de rillettes met lekkere krokante crackers.
naar recept
rillettes van witvis
gerookte bimi met gepocheerd ei & harissakruim
Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht of bijgerecht voor kerst? Deze gerookte bimi met gepocheerd ei en dragonmayo is waanzinnig, al helemaal door het krokante harissakruim. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit en dus een perfect voor- of bijgerecht voor kerst.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Gerookte bimi met gepocheerd ei & dragonmayonaise
geitenkaastaart met uienchutney & rucola
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
Nog meer hartige taarten!
naar recept
snelle dumplings met zoetzure venkel
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze dumplings, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Organiseer dit weekend een Aziatisch avondje en maak dan ook deze gestoomde broodjes.
naar recept
Snelle dumplings - delicious
zalmpasteitjes met amandelboontjes
TIP – Bestrooi voor een extra feestelijke ragout met 100 g Hollandse garnalen.
naar recept
zalmpasteitjes pasteitje klassieke ragout recepten
toastjes met zalm, crème fraîche & augurken
Iets te vieren? Deze toastjes met zalm zijn simpel te maken, maar zorgen wel voor een wow-factor op je borrelplank.
naar recept
toastjes met zalm, crème fraîche & augurken
aspergequiche met raddicchiosalade
Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!
naar recept
aspergequiche-delicious
gestoomde dumplings met zoete chili-dipsaus
Dumplings zijn het perfecte hapje voor de feestdagen. Ook voor onverwacht bezoek. Maak een flinke portie, vries ze in en als je ze nodig hebt, stoom je ze in een paar minuten gaar. Helemaal handig als je kokend water zo uit de Quooker-kraan kunt tappen.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
naar recept
dumplings quooker - delicious
kruidensalade met gepocheerd ei
Goed, goed. Eke heeft ons inmiddels goed en wel geleerd een ei te pocheren. Of heb je zijn technische blog gemist? En die pocheerskills komen dit weekend heel goed van pas, want in deze easy kruidensalade eist het eitje alle aandacht op.
naar recept
gepocheerd eitje | delicious
gerookte makreel op crostini met mayo
Eind vorig jaar verdiepte Mister Kitchen zich in vis. Samen met de Zeeuwse sterrenchef Edwin Vinke – van restaurant De Kromme Watergang – startte ze de zoektocht en met succes: simpele & duurzame feestvisrecepten. Waaronder dit easy recept voor gerookte makreel op crostini.
naar recept
crostini gerookte makreel-delicious
lichtgebonden soep van shiitake, sinaasappel en kip
De shiitakepaddenstoel groeit in Japan en China in het wild. Tegenwoordig wordt shiitake meestal gekweekt. Ook in Nederland gedijt deze Aziatische paddenstoel goed. Shiitake is aromatisch, heeft een stevige bite en wordt zowel gedroogd als vers verkocht. Voor stoofgerechten en soep van shiitake worden vaak gedroogde shiitakes gebruikt. Die zijn nog aromatischer van smaak. Shiitakes zijn het hele jaar te koop.
naar recept
soep van shiitake
gevuld ei met avocadocrème en garnalen
Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!
naar recept
mosselen
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing | delicious
frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
naar recept

Heb je extra tijd om te ontspannen tijdens Pasen? Gooi je benen omhoog en blader door ons heerlijke magazine van april!

Hoofdgerechten voor een paasdiner

pie met babyspinazie, tuinbonen en zalm
Julie Teeken kookt lekker lente-achtig met tuinbonen en zalm. Wil je echt chic doen en heb je tijd over? Gebruik dan 100 gram extra tuinbonen en dop de bonen dubbel.
Nog een tip: Varieer door de mosterd te vervangen door 2 el mierikswortel.
naar recept
pie met tuinbonen
asperges in zoutkorst met citroenrisotto & roodbaars
Wil je supersmaakvolle witte asperges? Intensiveer dan de smaak door de asperges te garen in een zoutkorst. Serveer als elegant (Paas)hoofdgerecht met onze citroenrisotto en roodbaars.
naar recept
asperges in zoutkorst citroen-risotto roodbaars copy
strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie
Niet alleen ONGELOOFLIJK LEKKER, maar ook een lust voor het oog, dit filodeeg gevuld met pancetta, courgette, kaas, kruiden & olijfolie.
Psst… deze strudel is een topper op de paastafel!
naar recept
Strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie
gevulde paarse zoete aardappel met zuurkool, zalm & crème fraîche
Er zijn zoveel manieren om aardappels te eten, maar als je ze poft en dan vult, blijft de echte aardappelsmaak goed intact én voeg je naar eigen inzicht een bijpassende vulling toe, zoals zuurkool met zalm en crème fraîche.
naar recept
gepofte zoete aardappel
gevulde rode aardappel met tuinbonen, salie & gepocheerd ei
Er zijn zoveel manieren om aardappels te eten, maar als je ze poft en dan vult, blijft de echte aardappelsmaak goed intact én voeg je naar eigen inzicht een subtiele vulling toe. Vega? Zonder panchetta is deze gevulde aardappel vegetarisch.
naar recept
gevulde aardappel ei tuinbonen pasen
lamsrack met ansjoviskruim en aspergebroccoli
Handig: de lamsrack mét korst kun je helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren. Reken op 5 extra ovenminuten omdat het vlees uit de koelkast komt. Evt. kun je de krieltjes en aspergebroccoli ook een paar minuten blancheren of stomen. Je bakt ze dan de volgende dag in de helft van de tijd beetgaar.
naar recept
Lamsrack met ansjoviskruim en aspergebroccoli
porchetta
Porchetta castelli romani is een iconisch gerecht uit het gebied rond Lazio en de Romeinse kastelen. Deze versie met veel rozemarijn, knoflook en zwarte peper uit Tellicherry is afkomstig uit het gebied Ariccia. Begin 1 dag van tevoren aan dit recept.
TIP – Bewaar het lekkere vet van de porchetta om aardappeltjes in te bakken of puree of stamppot smeuïger te maken. Bewaar luchtdicht in de koelkast, zo gaat het best een tijdje mee.
Dit wil je ook weten: met deze tips krijg je de knapperigste crackling!
naar recept
porchetta
geblakerde zalm met avocadopuree & little gem
Zodra de zon zich vaker laat zien, ga je vanzelf lichter koken. Wij gaan los met lichte, verse gerechten boordevol smaak en met groenten van het seizoen. Zoals een heerlijk recept met zalm. Wat dacht je van deze geblakerde zalm met avocadopuree? Een feestje! 
naar recept
geblakerdezalm-deliciousmagazine
langzaam gegaarde procureur met gember, sinaasappel & tijm
Groot vlees bereiden lastig? Wel nee! Het is makkelijker dan eenpersoons porties en het fornuis of de oven doen al het stoofwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld!
Proef deze procureur met gember, sinaasappel en tijm maar eens, of ga voor gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio.
naar recept
procureur-delicious
risoni met zalm en asperges
Risoni met zalm en asperges is lekker snel klaar. Risoni is pasta die op rijstkorrels lijkt, zeg maar risotto voor mensen zonder geduld! Wil je hem romiger, roer er dan op het laatst een gulle schep mascarpone door.
naar recept
risoni met zalm en asperges - delicious
moussaka met linzen
Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven.
Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.
naar recept
gevlinderde kip met geblakerde-citroensalsa
Een kip vlinderen is zo moeilijk nog niet. Je vergroot het oppervlak waar de hitte bij komt en zo is de kip sneller gaar. In de video zie je precies hoe het moet. 
naar recept
gehaktballetjes met ’n eitje en tomatenmascarponesaus
Gevulde gehaktballetjes, daar hebben we zin in vanavond! Met een heerlijk romige tomatensaus met mascarpone. Bij Janneke thuis een echt familiefavoriet.
Hoe maak jij de beste gehaktballen? Wij geven tips!
naar recept
gehaktballetjes met een kwartelei
pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter
8 ingrediënten en 20 minuten: meer heb je niet nodig!
Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen. Wil je makkelijk meer groente eten? Neem dan lasagnebladen van bijvoorbeeld pompoen.
Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!
naar recept
Maltagliati - delicious
geroosterde zoete aardappel met kikkererwten en chili-yoghurt

Zoete aardappel, wie is er niet dol op? De pure smaak van deze toegankelijke pieper geef je makkelijk wat extra's met geroosterde kikkererwten, fijne specerijen en yoghurt met een kick.
Helemaal glutenvrij én lactosevrij, als je voor plantaardige yoghurt kiest. Ook nog eens supersnel klaar: binnen 30 minuten schuif je aan tafel!
Zin in meer zoete aardappel? Maak onze boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s!
naar recept
geroosterde zoete aardappel
mosterdkarbonade met aardappels, spruitjes & salie

Het is alles wat je wil én meer: een makkelijke maaltijd die barst van de smaak!
Deze sappige karbonades maak je – of nouja, je oven doet het meeste werk – op een luie zondag of een doordeweekse thuiswerkdag. Dan dineer je ’s avonds als een keizer terwijl je zelf uitgerust aan tafel schuift. Het enige dat je nog hoeft te doen is genieten.
Nog zo'n easy maar royaal diner: makkelijke viscasserole.
naar recept
mosterdkarbonade met aardappels
uien uit de oven met taleggio van Nigel Slater
Waarom moeilijk doen, als het ook simpel én vol smaak kan?
Nigel: 'Je kunt allerlei ingewikkelde kaassauzen maken, maar ik denk niet dat ze veel lekkerder worden dan als je gewoon zachte kaas in warme slagroom smelt.'
Dit is een heerlijke kaassaus om over zachte, goudgeel gebakken uien te scheppen.
naar recept
Nigel Slater uien uit de oven met taleggio
hele zalmzijde met kruidige ahorn-mosterdkorst
Met een laagje zoet-pittige mayo krijgt deze hele zalmzijde in de oven een verrukkelijke korst.
Want of je vis nu stoomt, en papillote bereidt, grilt, roostert of in de oven gaart, het is allemaal even lekker. Precies waar je zin in hebt in de zomer. Op naar de viswinkel of -kraam!
naar recept
zalm met kruidige ahorn-mosterdkorst
groene-aspergecannelloni met ham & geitenkaas
Absoluut lekker: dit recept voor cannelloni. De bechamel maak je met olijfolie in plaats van boter. Dat geeft de saus meer smaak en maakt hem minder zwaar. Houd je van spicy? Neem dan olijfolie met chilipepers en geef je cannelloni extra pit. Cannelloni kun je ook vullen met kabeljauw en truffel. Hier vind je het recept!
naar recept
asperge cannelloni
gestoofde spitskool met cider, appel & mosterd
Ook als vegetariër kun je genoeg stoven. Bijvoorbeeld deze spitskool met cider, appel & mosterd. Heerlijk zoetig met het pittige van de mosterd. Een glaasje appelcider in de hand en je kunt aan tafel.
Ook lekker: gebraiseerde spitskool in paddenstoelen-wijnbouillon.
naar recept
knoflookkip met pastinaakpuree
Voor deze heerlijke kip is de oven je beste vriend. Even voorbereiden en hup de oven in. Zo heb je alle tijd om de krant door te nemen bijvoorbeeld.
naar recept
kip uit de oven knoflookkip met romige pastinaakpuree
geroosterde nieuwe aardappeltjes met spinazie à la crème
In Nederland is hij minder bekend dan Jamie, maar heel Engeland – inclusief Jamie Oliver – loopt weg met Nigel Slater. Hij noemt zichzelf een thuiskok die recepten schrijft. Dus verwacht geen ingewikkelde gerechten met uitgebreide ingrediëntenlijsten en moeilijke technieken. Nigels gerechten zijn eenvoudig, vol smaak en altijd met een originele twist of verrassend ingrediënt!
naar recept
aardappeltjes Nigel slater
gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus
Het land is bezet geweest door Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiërs, die allemaal hun sporen achterlieten. Ook in de keuken. De foodscene van Istanboel is levendig en levert pareltjes op zoals deze gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus. 
naar recept
lamsschouder-deliciousmagazine
doperwtentaart met pancetta en munt
Comfort food met een vleugje lente! Deze hartige taart is fris en zoet door de dopertwen en licht zilt door de pancetta. Ook nog eens super simpel: je hoeft de bodem zelfs niet voor te bakken! Serveer je hem tijdens een feestje of brunch? Maak hem dan een dag van tevoren, net zo lekker.
Liever een vegetarische versie? Laat dan de pancetta weg en geef er een waterkerssalade bij of vervang de pancetta door plantaardig spek.
naar recept
Doperwtentaart - delicious
lamsracks met kruidenkorst en parmezaan-aardappels
Met Pasen wil je graag indruk maken op je gasten. Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten! 
naar recept
lamsracks
citroenrisotto met mascarpone en coquilles
Het geheim van een geslaagde risotto zit 'm in het gebruik van bouillon van goede kwaliteit en de mantecatura – de laatste stap die voor die perfecte al dente-textuur zorgt. Lees in dit recept voor citroenrisotto met mascarpone en coquilles hoe je dat thuis fixt.
naar recept
Citroenrisotto met mascarpone en coquilles
freekeh met zalm en honing-paprikaglazuur
Gek op zalm? Dit recept met freekeh en honing-paprikaglazuur is een echte aanrader!
Nog een lekker recept met freekeh: een salade met freekeh, koriander en merguez.
naar recept
freekeh en zalm - delicious
asperge-traybake met krieltjes, geitenkaas, boerenham & bieslookdressing
Wanneer het voorjaar aanbreekt krijgen we automatisch zin in fris, vers en groen. Janneke is er ook dol op en bedacht deze traybake, stampvol mooie seizoensgroenten. Niet alleen lekker, ook heerlijk makkelijk: na het snijden schuif je alles de oven in. Terwijl die het zware werk doet, maak jij de bieslookdressing.
naar recept
Aspergetraybake
gegrilde kip met chermoula
Chermoula is een kruidige Noord-Afrikaanse marinade die je ook meteen als saus kunt gebruiken. Superlekker bij vlees van de barbecue, dat door een stukje vlammen-magie sowieso al extra goed smaakt. Het vleugje rook en die nét geschroeide grillstreepjes geven het vlees een ultiem zomerse boost. Dus steek je BBQ aan en ga voor die smokey perfectie!
De rest van de zomer buiten koken? Met deze 42 recepten heb je inspiratie genoeg!
naar recept
gegrilde kip chermoula
venkel-aspergerisotto
Asperges zijn lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka. En, misschien niet het gerecht waar je als eerst aan denkt: in een risotto. Wij combineren in deze risotto asperge met venkel en Hollandse geitenkaas: lékker! Nog lang niet asperge-moe? Probeer dan eens deze salade van groene asperges met citroen-tijmdressing?
naar recept
venkel_aspergerisotto_goodcook-deliciousmagazine
runderrollade met peterseliepesto
Rollade over? Verwarm de runderrollade de volgende dag in aluminiumfolie in de oven zodat het vlees sappig blijft. Koude plakjes rollade zijn ook een heerlijke basis voor een maaltijdsalade. Ook van kalkoen kun je verrukkelijke rollade maken. Hier lees je hoe.
naar recept
runderrollade
Hartige taart met asperges, bosui, ham en ei
Aspergeseizoen is ons favoriete seizoen! En dan combineren met ham & ei in deze heerlijke aspergetaart. Fan van hartige taart? Dan valt deze lentetaart met kruidenroom ook zeker in de smaak.
naar recept
haan in ’t pannetje
Haantjes staan in ons land zeldzaam op het menu. Over het algemeen worden alleen kippen grootgebracht tot legkip of vleeskip. De hanen niet. Behalve bij biologische boerderij de Lankerenhof. Daar zijn ze letterlijk ‘haantje de voorste’. Breng een ode aan de haan met dit recept van Mister Kitchen. 
naar recept
haan in het pannetje
risotto met basilicum en geroosterde groenten
Vandaag gaan we écht voor een vega maal. Geen vlees, veel groenten. En zeg nou zelf: met een risottorecept als dit, wil je toch niet anders? Maak ook deze risottotaartjes met snijbiet!
naar recept
risotto met basilicum en geroosterde groenten - delicious
navarin – stoofpotje met dronken lam
Dit recept is gebaseerd op de traditionele Franse lams- en groentestoof navarin. Wij voeren het lam ‘dronken’ met witte wijn en vermout.
Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze navarin heeft een verrassende twist en is makkelijk om te maken.
naar recept
navarin stoofpotje lam
gekaramelliseerde kool met bietjes-fetasalade

Donna Hay laat je doordeweeks eenvoudig heerlijk koken en met kerst is dat niet anders.
‘Neem een smaak of ingrediënt waarvan je weet dat je gezin er dol op is en gebruik je fantasie! Verander gewoon de presentatie of maak het in een nét andere combinatie en je wordt beloond met flexibele gerechten die passen bij elke stemming en in elk seizoen.’ Verrukkelijk & voedzaam, daar draait alles om bij Donna!
‘Geschroeid tot gekaramelliseerd diep goudbruin: dit is absoluut mijn favoriete manier om kool te eten. Met blakeren breng je kool op een fonkelnieuw, verrukkelijk niveau. Verse bietjes en kruiden zorgen voor een uitgekiende smaakbalans.’
naar recept
gekaramelliseerde kool bietjes
zout buikspek met appels & vijgensaus
Zout is onmisbaar in bijna elk gerecht. De hoogste tijd om het deze kerst eens de ster van de show te maken! Op het menu: ingelegde zalm, krokant gezouten buikspek, kip in zoutkorst, zoute toffees en meer lekkers. Al die showstukken vind je nu in ons kerstmagazine. Speciaal voor jou dit recept op onze site, zodat je vast kunt oefenen voor la grande finale!
Voorbereiden: Bereid het buikspek 1 dag van tevoren.
Zoek je nog een lekker bijgerecht? Met deze fijne groenten maak je het feest compleet.
naar recept
zout buikspek
Oostenrijkse spinazieknödel met citroenboter & erwten
Met frisse citroenboter en knapperige erwten worden deze spinazieknödel heerlijk zomers. Begin op tijd óf maak ze eerder en bewaar de knödel in de koelkast of diepvries.
naar recept
spinazieknodel
filopastei met lamsgehakt, nootjes en kaneel
Deze filopastei is niet alleen een beauty, maar ook een smaakbom! Hij doet het perfect tijdens een elegante kerstbrunch met een Midden-Oosters tintje.
Wil je dit recept voorbereiden? Bereid de filodeegpastei 1 tot 2 dagen eerder, maar bak hem af op de dag zelf. Bewaar tot die tijd afgedekt in de koelkast.
Tip: Houd je van pittig? Roer wat aleppo-peper of harissa door het gehakt.
naar recept
zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa & geblakerde spruitjes
Een easy, maar superlekker kerstrecept van Janneke: zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa en geblakerde spruitjes.
In plaats van zeebaars kun je trouwens ook prima zalm-, kabeljauw- of schelvisfilet gebruiken als alternatief.
Wil je dit gerecht voorbereiden? Dat kan. Maak de aardappelmousseline en de salsa één dag eerder. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.
naar recept
Zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa en geblakerde spruitjes_preview
bimitaart met mozzarella
Tip: Blancheer, stoom of bak bimi maar kort, dan houdt hij zijn lekkere smaak en beet het beste.
naar recept
bimitaart - delicious
pasta met pompoen, pecorino en citroentijmkruim
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino.
Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
naar recept
pasta met pompoen
lamsschenkels met tomaat, rozemarijn en borlottibonen
Stoven in wijn en bouillon geeft de lamsschenkels extra veel geur en smaak. De voorbereiding is maar een halfuurtje, daarna moet het vlees drie uur stoven en wordt het botermals! De schenkels krijgen een kick als je last minute gremolata toevoegt van citrusschil, peterselie en gehakte knoflook.
En dan morgen weer een dagje vega… 
naar recept
lamsschenkels met tomaat
gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan
In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.
Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
naar recept
gepofte haardappels met kruiden, cottage cheese en parmezaan
geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
naar recept
geitenkaasstrudel
moussaka met lamsgehakt
Zolang het mooi weer is en we ’s avonds buiten kunnen eten, maken we zomerse gerechten van rond de Middellandse Zee. Vanavond deze heerlijke Griekse moussaka! Je kunt de moussaka ook maken zonder aardappelschijfjes en er rijst bij geven. In Griekse sferen blijven? Maak morgen deze plaattaart met feta
naar recept
Moussaka met lamsgehakt - delicious
zalm met zoutkorst, venkel, citroencrème
Wie gek is op zalm uit de oven, wil ook zeker deze zalm in zoutkost maken. De oven is bij dit gerecht je beste vriend. De venkelzoutkost geeft extra smaak en crunch.
naar recept
zalm in zoutkorst

Uiteraard vergeten we het dessert niet! Hier vind je de lekkerste inspiratie voor een feestelijk slotakkoord bij een diner met Pasen: 29x bakken voor een zalig zoet Pasen.

souffles tomaatjes