Gevuld ei met avocadocrème en garnalen

mosselen


aantal 8 | hapje | doordeweeks, weekend | nederlands |
Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!
kooktijd25 minutes

ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kleine rijpe avocado
  • ½ limoen het sap
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 1 el tuin- of rucolakers geknipt
  • ook nodig: spuitzak met kartelmondstuk van 1 cm Ø

instructies

  • Kook de eieren in 7 min. hard. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooier eruit.
  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met het limoensap. Prak de helft van de eidooiers erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper. Schep de avocadocrème in de spuitzak.
  • Leg de halve eieren op de bolle kant op een schaal. Spuit de avocadocrème in de eiholtes. Bestrooi met de garnalen, tuin- of rucolakers en peper naar smaak. Evt. kun je de rest van de eidooiers verbrokkelen en nog over de halve eieren strooien.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philipi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


mosselen