De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

venkel-aspergerisotto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, lente, pasen | italiaans | vegetarisch
Asperges zijn lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka. En, misschien niet het gerecht waar je als eerst aan denkt: in een risotto. Wij combineren in deze risotto asperge met venkel en Hollandse geitenkaas: lékker! Nog lang niet asperge-moe? Probeer dan eens deze salade van groene asperges met citroen-tijmdressing?
kooktijd30 minuten
oven20 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 450 g groene en witte asperges schoongemaakt
  • 1-1½ l groentebouillon
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngeraspt
  • 200 g risottorijst
  • 2 venkelknollen, fijngeraspt
  • scheut witte wijn of pernod
  • 25 g boter
  • 100 g Hollandse geitenkaas, met fenegriek of remeker, geraspt
  • evt. flinke hand zeekraal of lamsoor
  • 10 sec. geblancheerd
  • 1 tl versgeraspte nootmuskaat
  • evt. erwtenscheuten* als versiering

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 160°C.
  • Snijd 4 groene asperges in flinterdunne plakjes en zet opzij. Leg de rest van de asperges in een ovenschaal met een beetje bouillon of water en een snuf zout. Dek af met aluminiumfolie, zet in de oven en laat de asperges ± 18-20 min. langzaam garen. Verwijder de laatste 5 min. de folie. Haal de asperges uit de oven en houd warm.
  • Breng intussen de rest van de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit hierin de ui en knoflook al omscheppend 3-4 min. Bak op hoog vuur de rijst al roerende mee tot de rijstkorrels glazig zijn. Roer er de geraspte venkel door.
  • Blus af met de witte wijn en schenk er een paar soeplepels warme bouillon bij. Roer voortdurend en  voeg zodra de vloeistof volledig is opgenomen, langzaam steeds wat nieuwe bouillon toe. Herhaal tot de risotto beetgaar is. Dit duurt 15-20 min.
  • Haal de pan van het vuur er klop er voorzichtig de boter en twee derde van de kaas door. Meng de aspergeplakjes en evt. de zeekraal of lamsoor erdoor. Rasp de nootmuskaat erboven. Garneer de risotto met de gegaarde asperges, de overige kaas en evt. wat erwtenscheuten en een draai zwarte peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 440kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
* Erwtenscheuten bestel je bij de groentespecialist.
RECEPT, STYLING EN BEREIDING JESSICA LEK, VALENTIJN DIKS. FOTOGRAFIE MITCHELL VAN VOORBERGEN.
UIT: ASPERGES | UITGEVERIJ GOOD COOK | ISBN: 9789461432094 | € 10,95
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
venkel_aspergerisotto_goodcook-deliciousmagazine