De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

geroosterde aardappeltjes met spinazie van Nigel Slater

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aardappeltjes Nigel slater
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | engels | glutenvrij, vegetarisch
In Nederland is hij minder bekend dan Jamie, maar heel Engeland – inclusief Jamie Oliver – loopt weg met Nigel Slater. Hij noemt zichzelf een thuiskok die recepten schrijft. Dus verwacht geen ingewikkelde gerechten met uitgebreide ingrediëntenlijsten en moeilijke technieken. Nigels gerechten zijn eenvoudig, vol smaak en altijd met een originele twist of verrassend ingrediënt!
kooktijd30 minuten
oven45 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 500 g nieuwe aardappeltjes
  • 5 el olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 250 ml slagroom
  • 3 el geraspte parmezaan
  • 2 tenen knoflook
  • 30 g boter
  • 2 el amandelschaafsel
  • evt. een handvol erwtenscheuten

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappels, leg ze plat op een snijplank. Snijd ze met een mes om
de 5 mm in, maar zorg dat het mes niet helemaal tot de plank gaat. Schep de aardappels om met de olijfolie en maak dat die ook tussen de sneeën komt. Leg de aardappels in een enkele laag in een braadslee. Rooster ze ± 45 min. tot ze goudbruin en zacht zijn. Keer ze halverwege.
  • Was de spinazie, leg de blaadjes met het aanhangende water in een grote pan, leg er een goed sluitend deksel op en zet de pan op halfhoog vuur tot de blaadjes slinken en felgroen worden. Stort ze in een vergiet, spoel ze af met koud stromend water en knijp er met je handen zoveel mogelijk water uit.
  • Hak de spinazieblaadjes grof, doe ze terug in de lege pan, voeg de slagroom, parmezaan en zout en peper toe. Verwarm zachtjes.
  • Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes. Laat de boter in een ondiepe pan smelten, voeg de knoflookplakjes toe en bak ze goudbruin en licht krokant. Neem de pan van het vuur.
  • Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan tot het nootachtig ruikt en het lichtbruin is. Schep de spinaziesaus op de borden en voeg de geroosterde aardappeltjes, amandelen en krokante knoflook toe. Strooi er als je wilt wat erwtenscheuten over.
Voedingswaarde:
calorieën: 592kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 49g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: NIGEL SLATER | FOTOGRAFIE: JONATHAN LOVEKIN, JENNY ZARINS. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aardappeltjes Nigel slater