glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
pasen |
|
glutenvrij
kooktijd30 minutes minutes
oven45 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 15 minutes minutes
ingrediënten
- 4 grote of 8 kleinere paarse aardappels (vitelotte)
- 1 tl olijfolie, om in te bakken
- 250-300 g warmgerookte zalmfilet
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 75 ml witte wijn
- ½ bosje dille
- 200 ml crème fraîche + evt. extra voor erbij
- 60 g gruyère, geraspt
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de aardappels in met wat van de olie en zout. Gaar ze ± 40 min. in het midden van de oven.
- Kook intussen de zuurkool met de wijn afgedekt in ± 20 min. zachtjes gaar.
- Snijd 2 takjes dille fijn. Laat de zuurkool uitlekken en meng met 125 ml crème fraîche, de helft van de gruyère en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem de aardappels uit de oven en maak een snee over de lengte, maar snijd niet helemaal door. Schep wat aardappel- kruim los en verdeel de rest van de crème fraîche erop. Verdeel de zuurkool erover en leg op elke aardappel een stuk zalmfilet. Zet nog ± 5 min. terug in de oven. Bestrooi met de rest van de kaas en dille, zoutvlokken en wat versgemalen peper. Geef er evt. wat extra crème fraîche bij.
calorieën: 534kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX | STYLING: DEBBY DE MANGELAERE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Wat is een 63 graden ei?