nr.1 foodmagazine

Geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak. 

Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.

Let vooral op de term ‘BGA’ 
Staat er BGA op het etiket, dan weet je dat de kaas bekroond is door de Europese Commissie met een Beschermde Geografische Aanduiding. Geitenkaas met deze afkorting is wettelijk beschermd, en zo kies je altijd voor kaas met een bijzonder eigen karakter. Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als hij is gemaakt van de melk van Hollandse geiten, geproduceerd op traditionele wijze. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op Hollandsegeitenkaas.nl.

Geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney

hoofdgerecht (4-6 personen) | vegetarisch 

8 sjalotten
1 gele en 1 oranje puntpaprika, in repen
rasp van 1 citroen
75 ml olijfolie (om te bakken)
1 tl kaneel
1 el honing
2 teentjes knoflook
4 el tijmblaadjes
100 ml frisgroene olijfolie
1/2 el chilivlokken
2-3 courgettes
4 vellen filodeeg
400 g belegen geitenkaas Arina, in dunne plakjes en 100 g geraspt

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de sjalotten met de paprika in 40 ml olijfolie op heel laag vuur 15-20 min. met de citroenrasp, kaneel en honing. Breng op smaak met zout en peper. Pureer intussen de knoflook met 3 el tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken.

Stap 2
Leg een groot vel filodeeg of 2 iets overlappende kleine vellen op  bakpapier (bewaar de andere onder een theedoek) en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie. Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie. Herhaal met de rest van de vellen. Bestrooi met het amandelmeel.

Stap 3
Houd ± 5 cm van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs 1 lange kant. Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette. Sla de zijkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte, met behulp van het bakpapier.

Stap 4
Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie, bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm. Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met wat extra geitenkaas.

Bereiden: 55 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING  CYN FERDINANDUS BEREIDING  VICTOR DE LAUNAY  RECEPTEN  MERIJN TOL PRODUCTIE DOSIA BREWER

kaasstrudel-delicious