De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

pastinaaksoep met peer en amandelstengels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pastinaaksoep met peer en amandelstengels - delicious
aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, kerst | |
Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels. Tast toe! Tips voor toppings vind je hier! Gebruik bijvoorbeeld kaas, kokos of kikkererwten!
voorbereiding40 minuten
kooktijd10 minuten
Oven35 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 1-2 pastinaken à 350 g vuil gewicht, geschild in stukken
  • 1 ui groot, in parten
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 handperen geschild en klokhuis verwijderd, in stukken + extra blokjes voor garnering
  • 1 l gevogelte- of kippenbouillon
  • 2 plakjes diepvriesbladerdeeg net ontdooid
  • 1 eierdooier losgeklopt
  • 25 g amandelen met vlies, grof gehakt
  • 25 g parmezaanse kaas geraspt
  • bladpeterselie heel fijngesneden
  • olijfolie extra vierge

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C. Schep de pastinaak, ui kerrie en olie met zout en peper in een kom door elkaar. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze 20 min. bruin in de oven.
  • Schep de geroosterde groenten in een pan en breng samen met de peer en bouillon aan de kook. Laat de soep 15 min. zachtjes koken. Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer, laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Maak soepstengels van het bladerdeeg: plak de plakjes deeg met wat eierdooier aan elkaar met 1 cm overlap, zodat je een lang vel krijgt. Bestrijk het deeg met eierdooier en bestrooi het met gehakte amandelen en parmezaan. Snijd het deeg in de lengte in 6 repen van ± 1 1/2 cm breed. Til de repen voorzichtig op aan de uiteinden en draai een van de uiteinden een paar keer om zodat je een spiraal krijgt. Leg de gedraaide deegstengels op een bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Bak de deegstengels in ±15 min. goudbruin en gaar in de oven. Laat de stengels even afkoelen. Verwarm de soep intussen. Schep de pastinaaksoep in de borden, garneer met wat peterselie en peerblokjes en besprenkel met olijfolie. Geef de soepstengels erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Jeroen van der Spek en Eric van Lokven. Styling: Productie: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

pastinaaksoep met peer en amandelstengels - delicious