nr.1 foodmagazine

Gestoomde dumplings met zoete chili-dipsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
dumplings quooker - delicious


aantal 4 | hapje, voorgerecht | feestelijk | aziatisch |
Dumplings zijn het perfecte hapje voor de feestdagen. Ook voor onverwacht bezoek. Maak een flinke portie, vries ze in en als je ze nodig hebt, stoom je ze in een paar minuten gaar. Helemaal handig als je kokend water zo uit de Quooker-kraan kunt tappen.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
voorbereiding20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 5 cm gember geschild
  • 1 teen knoflook gepeld en in stukken
  • 300 g varkenslapjes in blokjes
  • tl ketjap manis
  • 2 tl rijstazijn
  • 1 bosje koriander grof gesneden
  • snufje chilivlokken
  • 3 bosuitjes in dunne ringen
  • ± 20 gyoza of wontonvellen ontdooid*
  • 4 el zoete chilisaus
  • ook nodig; pan met stoommandje

instructies

  • Rasp 1/3 van de gember voor de saus. Snijd de rest in stukken. Pureer de knoflook en stukken gember, voeg het vlees, ketjap, 1 tl azijn, 2/3 van de koriander, chilivlokken en 2/3 van de bosuitjes toe. Pulse vrij fijn, maar niet helemaal tot puree. Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
  • Bewaar de deegvellen onder een theedoek, zodat ze niet uitdrogen.
  • Leg telkens een wontonvel op je hand en leg er een kleine eetlepel vulling op. Plooi het wontonvel rond de vulling, zodat het een geplisseerd buideltje wordt, en draai en knijp de bovenkant dicht. Bewaar tot gebruik onder een theedoek. (Of vries los van elkaar op een bakplaat in. Doe ze in een diepvrieszak en leg voor het afmaken bevroren in het stoommandje. Ze hebben misschien 1-2 min. extra stoomtijd nodig.)
  • Leg de dumplings in een stoommandje. Stoom de dumplings afgedekt in een pan met een laagje kokend water in ± 5 min. gaar.
  • Meng intussen de chilisaus met de geraspte gember en de rest van de azijn. Doe in een kommetje met wat van de bosui.
  • Geef de dumplings met de saus en bestrooi ze met wat extra bosui en koriander.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Naast koud, warm en 100°C kokend water geeft de Quooker-kraan in combinatie met een CUBE nu ook gekoeld en bruisend water. Een Quooker is energiezuinig, duurzaam en bespaart tijd én ook ruimte op het aanrecht. Dankzij een goed doordacht bedieningssysteem is Quooker de meest veilige kokend watervoorziening voor de keuken. Stel zelf heel gemakkelijk jouw ideale Quooker samen. Kies je kraan, gewenste finish en reservoir en ervaar zelf het gemak van Quooker in de keuken!
*Diepvries wonton- en gyozavellen zijn te koop in de ruim gesorteerde supermarkt of bij de Aziatische supermarkt. Voor deze dumplings kun je beide soorten deeg gebruiken, maar knip vierkante velletjes met een schaar bij tot een rondje.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Didier van der Heijden. Styling: Inge Pouw. Bereiding: Jankees Roggeveen
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


dumplings quooker - delicious