Kruidensalade met gepocheerd ei

gepocheerd eitje | delicious


vegetarisch
aantal 4 | voorgerecht | pasen | |
Goed, goed. Eke heeft ons inmiddels goed en wel geleerd een ei te pocheren. Of heb je zijn technische blog gemist? En die pocheerskills komen dit weekend heel goed van pas, want in deze easy kruidensalade eist het eitje alle aandacht op.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 75 g sla gemengd, mesclun
  • paar takjes kervel
  • paar takjes dragon
  • paar takjes bladpeterselie
  • 10 stengels bieslook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 ui klein, rood, fijngesneden
  • 200 ml wijn wit, riesling
  • paar druppels citroensap
  • 4 eieren supervers

instructies

  • Was de sla en de kruiden in ruim water en draai goed droog in een slacentrifuge.
  • Pluk de blaadjes van de kervel, dragon en bladpeterselie en snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Verdeel de sla en de kruiden in een kom. Verhit 1 el van de olijfolie in een steelpan en fruit de rode ui een paar minuten aan op matig vuur. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de wijn inkoken tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe. De dressing moet friszuur zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de salade over de borden. Pocheer de eieren met de slimme tips van Eke. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat goed uitdruppelen. Leg de eieren tegen de salade aan. Lepel de dressing er omheen. Bestrooi met zout en peper.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gepocheerd eitje | delicious