Doperwtentaart met pancetta en munt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Doperwtentaart - delicious


aantal | hoofdgerecht | moederdag, pasen, weekend | |
Deze stevige taart is supersimpel: je hoeft de taart zelfs niet voor te bakken. Liever een vegetarische versie? Laat dan de pancetta weg en geef er een waterkerssalade bij.
kooktijd10 minuten
Oven45 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 500 g hartig taartdeeg kant-en-klaar
  • 170 g pancetta in blokjes
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 350 g diepvriesdoperwten ontdooid
  • 6 grote scharreleieren
  • 275 ml slagroom
  • 100 g Cheddar of Goudse kaas belegen, geraspt
  • 20 g munt vers, blaadjes fijngesneden
  • tuinkers of andere cress ter garnering

instructies

  • Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap die 6 cm groter is dan de springvorm van 22 cm Ø. Bekleed de bakvorm met deeg. Snijd de rand bij en prik gaatjes in de bodem met een vork. Zet de bodem 20 min. in de koelkast.
  • Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de blokjes pancetta 2-3 min., tot ze goudbruin kleuren. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak ze 2 min. mee. Voeg de doperwten toe en schep ze om in de pan. Laat het mengsel enigszins afkoelen.
  • Roer in een kom de eieren los met de room, kaas en munt. Voeg wat zout en peper toe en schep het doperwtenmengsel erdoor. Schep dit in de deegbodem. Bak de taart 45 min. op de hete bakplaat, tot de vulling net gestold is. Dek evt. tussentijds met aluminiumfolie af als de taart te snel bruin kleurt. Laat de taart minstens 15 min. rusten. Garneer met tuinkers en serveer direct.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Doperwtentaart - delicious