klassiek paasmenu voor de hele familie

Een klassiek paasmenu, tjsa, wat dat is verschilt natuurlijk per familie. Hier: witte asperges met ham en een eitje, een fors stuk zalm uit de oven, of lamskoteletjes want zo vieren we de lente. Én een lichte toet toe, met hangop, citrus en misschien wel rabarber als we geluk hebben.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk is het lente! Wat hebben we afgezien met zoveel regen en storm. Maar het comfortfood-seizoen loopt zo zoetjes aan op z’n eind. Omdat Pasen bij uitstek een lentefeest is, vieren we de verse oogst met voorjaarsgroenten als doperwten en peultjes. En goddelijk lekkere asperges, natuurlijk! Pasen = de lente op je bord.

Ga je koken voor een grote groep? Bekijk dan ook even deze ideeën voor een paasbuffet! En vergeet ook niet de paasbrunch! We sommen de lekkerste zelfgebakken zoete broodjes op.

Kies je eigen vega-, vis- of vleesgerechten in dit klassieke paasmenu. Een menu dat er mag zijn!

Voorgerecht

zalmpasteitjes met amandelboontjes
TIP – Bestrooi voor een extra feestelijke ragout met 100 g Hollandse garnalen.
naar recept
zalmpasteitjes pasteitje klassieke ragout recepten
witte asperges met foelie
Het witte goud, chic verpakt als bosje met een plak ham eromheen, mooi neergelegd op een bord. De strik van dragon maakt onderstaand gerecht af. Et voilà: een mooie eenpersoonslunch!
naar recept
asperges koken asperge seizoen
groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
naar recept
groene aspergesoep

Hoofdgerecht

Toscaanse lamsschenkels met doperwten & pecorino
TIP Maak het recept klaar tot en met stap 3. Maar voeg de doperwten pas voor het serveren toe. Warm voor het bereiden de jus en de lamsschenkels weer even door voordat je het gerecht gaat gratineren.
Nog zo'n lekker recept om mee te vertagen: gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio.
naar recept
toscaanse lamsschenkel
lamskoteletjes met linzensalade en munt-waterkerspesto
Dit lichte hoofdgerecht is lekker voor elk moment. Het grillen van de lamskoteletjes en courgette kan buiten op de barbecue, maar ook net zo goed in de grillpan. 
Craving chicken? Maak dan de gebraden laksakip met Aziatische salade. 
naar recept
lamskoteletjes linzensalade waterkerspesto - delicious
gebakken zalm met peterselie-macadamiaboter
Wauw, is het geen plaatje? Deze gebakken zalm steelt de show tijdens het kerstdiner. En de peterselie-macadamiaboter maakt het geheel compleet. Ook lekker bij stokbrood! 
Nog zo'n lekker snel zalmrecept: sesamzalm met honing-paksoi.
naar recept
gebakken zalmforel met macadamiaboter - delicious
geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
naar recept
geitenkaasstrudel

Nagerecht

frisse citrusmousse
Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’
naar recept
frisse citrusmousse - delicious
yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam
Heerlijk bitterzoete sinaasappel en laagjes romig-frisse yoghurt in combinatie met knapperige pecan-koffiecrumble: dit is typisch zo'n dessert waar iedereen blij van wordt. Extra fijn: je kunt deze trifle makkelijk van te voren voorbereiden. Probeer ook eens deze Italiaanse trifle met amarettogelei.
naar recept
Yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam delicious.
suikerbrood met ijs van hangop
Mister Kitchen ging voor delicious. naar Terschelling en kwam terug met dit recept: suikerbrood met ijs van hangop.
naar recept
suikerbrood met hangop-ijs | delicious

Bekijk ook dit Italiaanse paasmenu!

Toch op zoek naar iets anders? Inspiratie genoeg in het aprilnummer van delicious. Van de lekkerste gevulde pasta’s tot toetjes met romige custard en van de lekkerste ei-gerechten tot noedels in soep, salade of omelet. Bestel het nummer nu!

lamskoteletjes linzensalade waterkerspesto - delicious