Een klassiek paasmenu, tjsa, wat dat is verschilt natuurlijk per familie. Hier: witte asperges met ham en een eitje, een fors stuk zalm uit de oven, of lamskoteletjes want zo vieren we de lente. Én een lichte toet toe, met hangop, citrus en misschien wel rabarber als we geluk hebben.
Eindelijk, eindelijk, eindelijk is het lente! Wat hebben we afgezien met zoveel regen en storm. Maar het comfortfood-seizoen loopt zo zoetjes aan op z’n eind. Omdat Pasen bij uitstek een lentefeest is, vieren we de verse oogst met voorjaarsgroenten als doperwten en peultjes. En goddelijk lekkere asperges, natuurlijk! Pasen = de lente op je bord.
Ga je koken voor een grote groep? Bekijk dan ook even deze ideeën voor een paasbuffet! En vergeet ook niet de paasbrunch! We sommen de lekkerste zelfgebakken zoete broodjes op.
Kies je eigen vega-, vis- of vleesgerechten in dit klassieke paasmenu. Een menu dat er mag zijn!
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bekijk ook dit Italiaanse paasmenu!
Toch op zoek naar iets anders? Inspiratie genoeg in het aprilnummer van delicious. Van de lekkerste gevulde pasta’s tot toetjes met romige custard en van de lekkerste ei-gerechten tot noedels in soep, salade of omelet. Bestel het nummer nu!