Uitgebreid ontbijten is bij de meesten van ons favoriet en het eieren zoeken slaan we zeker niet over dit jaar. Toch is een royaal paasdiner wat ons betreft net zo’n goede idee!
De feestdagen zijn voor culi’s altijd hét moment om te schitteren, al helemaal nu er volop kakelverse lente-ingrediënten te krijgen zijn. Pak dus lekker uit dit jaar, van klassiekers tot moderne twists: met deze recepten zet je een geweldig diner met Pasen op tafel.
Geen zorgen, we willen niets veranderen aan je ontspannen paasontbijtje. Want lekker met je familie, je partner of gewoon solo in alle rust iets meer tijd hebben om te genieten: daar kan weinig tegenop. Dus dek die ontbijttafel en geniet van de lekkerste eieren, broodjes, croissants, kaas, vleeswaren en zoet beleg. Kon dat maar elke dag!
Na het paasontbijt staat er meestal een intensieve zoeksessie op het programma, of rollen we door naar de paasbrunch. De uitgebreidere versie van het ontbijt, met een iets groter gezelschap, vaak ook wat hartige hapjes en – heel vervelend – nog meer chocolade.
Meestal zijn we dan tegen etenstijd wel verzadigd, maar dit jaar pakken we dat anders aan. Laat bij het ontbijt en de brunch wat ruimte, draag je gasten op hetzelfde te doen en verras ze ’s avonds met een aangenaam feestdiner.
Inspiratie voor een paasdiner
Paasgerechten kunnen veel verrassender zijn dan de usual suspects zoals lamsvlees, zalm, quiches en asperges. Toch staan er meer dan genoeg recepten in de lijst die deze ingrediënten wél bevatten: het zijn immers klassiekers met een reden.
Misschien maken deze opties het kiezen niet makkelijker, maar je hebt in ieder geval wel genoeg keuze! Liever wat meer sturing? Check dan dit: klassiek paasmenu voor de hele familie.
Voorgerechten paasdiner
geroosterde-wortelsalade met kip en dragonboter
Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
soep van prei en sla met blauwaderkaas
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
dubbelgebakken soufflés met gekaramelliseerde tomaatjes
Ze zijn ultraluchtig: deze dubbelgebakken soufflés. Maak van de tomaatjes extra veel, want ze blijven gekoeld en onder een laagje olijfolie zeker een maand goed.
Vandaag geen muffins, taartjes, prinsessenkoekjes en zelfgemaakte appeltaarten, maar hartige bietentaartjes met zachte geitenkaas. En die zijn eigenlijk net zo lekker! Deze gravlax met koriander en bietensalade moet je ook zeker eens proberen!
Een goede soep wordt een fantastische soep door de juiste smaakmakers en toppings toe te voegen. Bij dit recept voor pastinaaksoep kiezen we voor peer en amandelstengels. Tast toe! Tips voor toppings vind je hier! Gebruik bijvoorbeeld kaas, kokos of kikkererwten!
gegrilde asperges met gerookte tofoe en salsa van radijs
Neem voor dit gerecht zowel groene- als witte asperges. Dat is niet alleen lekker maar ziet er ook prachtig uit op je bord. Gril de asperges héél kort, dan blijven ze heerlijk crunchy. Ook de gerookte tofoe heeft maar heel kort in de pan nodig.
Sformatino van maïs met gorgonzolasaus & balsamico-popcorn
Sformatino is een zijdezachte hartige flan met pittige saus!In de Noord-Italiaansebergen – of het nu Trentino, Lombardije, Aosta of Piemonte is – zul je veel minder pasta, tomatensausen olijfolie op je bord krijgen dan in het zuiden. Hier krijg je royale porties polenta, rijst, kaas, room en boter opgeschept. Het leven in de bergen was voorheen niet makkelijk, de meeste bewoners waren arm en tijdens de lange winters was een goed gevuld bord essentieel. De traditionele keuken bestaat dan ook voornamelijk uit lokale ingrediënten: wild, vis uit de bergrivieren, paddenstoelen, aardappels, noten en stevige groenten als kool, wortel en pompoen.
Soep verwarmt lijf en leden en is altijd welkom op tafel. Zeker als je deze stevig gevulde bloemkoolsoep met pancetta maakt. Boordevol groenten. Wat zuurdesembrood of stokbrood erbij en klaar is je maal.
Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht. Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
Angélique Schmeinck: ‘In dit recept krijgt de klassieke combinatie van asperge, ei, ham en peterselie een krokant jasje. Bij iedere hap proef je weer iets anders. Het friszure van de mayonaise bij de romige vulling maakt de smaaksensatie compleet.’ Het recept vraagt wat geduld omdat de vulling even moet afkoelen, maar neem je de moeite dan serveer je je gasten hapjes op niveau!
Gevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
pompoensoep met paddenstoelen en pistache-knoflooksalsa
Mister kitchen reisde af naar Sicilië, speciaal voor het geweldige streetfood van Palermo, de pistache van de Etna (te vinden in dit recept) en de mango’s & avocado’s langs de noordkust. Hun ’oogst’ is een feest aan Siciliaanse smaken, want nergens rond de Middellandse Zee spoelden de afgelopen eeuwen zoveel culinaire invloeden aan. Zonder te dwepen met dit veelkleurige verleden, kijken de mannen juist vooruit met de mensen die daar nu boeren, koken en smaak geven aan de toekomst. Want de wereld verandert snel en ons eten verandert even hard mee. In het jubileumnummer van delicious. lees je alles over de fantastische reis, de mensen en de bijbehorende Siciliaanse recepten. Hieronder vind je een voorproefje: pompoensoep met paddestoelen én pistache.
Heel easy te maken, deze zeebaars in gravlax-stijl met dragon en rokerig zout. Heel feestelijk als voorgerecht of bij een buffet. Neem superverse vis. Kies liefst een wat dikkere vis, daar kun je met een scherp (trancheer)mes makkelijk dunne plakjes van snijden.
Nog zo’n superlekker gravlaxrecept, maar dan met zalm en koriander.
geitenkaaspoffertjes met zalm, hangop en bieslookolie
Kippensoep, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: poffertjes met geitenkaas en bieslookolie. Begin liefst al de avond ervoor, zodat de hangop tijd heeft om uit te lekken.
Op zoek naar een vegetarisch voorgerecht of bijgerecht voor kerst? Deze gerookte bimi met gepocheerd ei en dragonmayo is waanzinnig, al helemaal door het krokante harissakruim. Het ziet er ook nog eens feestelijk uit en dus een perfect voor- of bijgerecht voor kerst.Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks. Nog meer hartige taarten!
Maak maar een dubbele hoeveelheid van deze gyoza's, want ze zijn superlekker! De officiële naam is potstickers, omdat ze na het stomen gebakken worden en dan een beetje aan de pan plakken.
Een warme quiche met asperge en een lichte raddicchiosalade: ideaal als lunchgerecht óf als hoofdgerecht voor vanavond. Geniet van witte asperges nu het nog kan: het seizoen is kort en dus extra genieten. Zeker in zo’n warme quiche als deze!
Dumplings zijn het perfecte hapje voor de feestdagen. Ook voor onverwacht bezoek. Maak een flinke portie, vries ze in en als je ze nodig hebt, stoom je ze in een paar minuten gaar. Helemaal handig als je kokend water zo uit de Quooker-kraan kunt tappen.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
Goed, goed. Eke heeft ons inmiddels goed en wel geleerd een ei te pocheren. Of heb je zijn technische blog gemist? En die pocheerskills komen dit weekend heel goed van pas, want in deze easy kruidensalade eist het eitje alle aandacht op.
Eind vorig jaar verdiepte Mister Kitchen zich in vis. Samen met de Zeeuwse sterrenchef Edwin Vinke – van restaurant De Kromme Watergang – startte ze de zoektocht en met succes: simpele & duurzame feestvisrecepten. Waaronder dit easy recept voor gerookte makreel op crostini.
lichtgebonden soep van shiitake, sinaasappel en kip
De shiitakepaddenstoel groeit in Japan en China in het wild. Tegenwoordig wordt shiitake meestal gekweekt. Ook in Nederland gedijt deze Aziatische paddenstoel goed. Shiitake is aromatisch, heeft een stevige bite en wordt zowel gedroogd als vers verkocht. Voor stoofgerechten en soep van shiitake worden vaak gedroogde shiitakes gebruikt. Die zijn nog aromatischer van smaak. Shiitakes zijn het hele jaar te koop.
sinaasappel-venkelsalade met zwarte olijven en waterkersdressing
Dit vega voorgerecht met sinaasappel en venkel is heerlijk fris en licht. Liever een complete maaltijd van deze salade maken? Geef er geroosterde biefstuk of ribeye bij!
frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
Heb je extra tijd om te ontspannen tijdens Pasen? Gooi je benen omhoog en blader door ons heerlijke magazine van april!
Hoofdgerechten voor een paasdiner
pie met babyspinazie, tuinbonen en zalm
Julie Teeken kookt lekker lente-achtig met tuinbonen en zalm. Wil je echt chic doen en heb je tijd over? Gebruik dan 100 gram extra tuinbonen en dop de bonen dubbel. Nog een tip: Varieer door de mosterd te vervangen door 2 el mierikswortel.
asperges in zoutkorst met citroenrisotto & roodbaars
Wil je supersmaakvolle witte asperges? Intensiveer dan de smaak door de asperges te garen in een zoutkorst. Serveer als elegant (Paas)hoofdgerecht met onze citroenrisotto en roodbaars.
strudel met courgette, ricotta, pancetta en olijfolie
Niet alleen ONGELOOFLIJK LEKKER, maar ook een lust voor het oog, dit filodeeg gevuld met pancetta, courgette, kaas, kruiden & olijfolie. Psst… deze strudel is een topper op de paastafel!
gevulde paarse zoete aardappel met zuurkool, zalm & crème fraîche
Er zijn zoveel manieren om aardappels te eten, maar als je ze poft en dan vult, blijft de echte aardappelsmaak goed intact én voeg je naar eigen inzicht een bijpassende vulling toe, zoals zuurkool met zalm en crème fraîche.
gevulde rode aardappel met tuinbonen, salie & gepocheerd ei
Er zijn zoveel manieren om aardappels te eten, maar als je ze poft en dan vult, blijft de echte aardappelsmaak goed intact én voeg je naar eigen inzicht een subtiele vulling toe. Vega? Zonder panchetta is deze gevulde aardappel vegetarisch.
Handig: de lamsrack mét korst kun je helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren. Reken op 5 extra ovenminuten omdat het vlees uit de koelkast komt. Evt. kun je de krieltjes en aspergebroccoli ook een paar minuten blancheren of stomen. Je bakt ze dan de volgende dag in de helft van de tijd beetgaar.
Porchetta castelli romani is een iconisch gerecht uit het gebied rond Lazio en de Romeinse kastelen. Deze versie met veel rozemarijn, knoflook en zwarte peper uit Tellicherry is afkomstig uit het gebied Ariccia. Begin 1 dag van tevoren aan dit recept. TIP – Bewaar het lekkere vet van de porchetta om aardappeltjes in te bakken of puree of stamppot smeuïger te maken. Bewaar luchtdicht in de koelkast, zo gaat het best een tijdje mee. Dit wil je ook weten: met deze tips krijg je de knapperigste crackling!
Zodra de zon zich vaker laat zien, ga je vanzelf lichter koken. Wij gaan los met lichte, verse gerechten boordevol smaak en met groenten van het seizoen. Zoals een heerlijk recept met zalm. Wat dacht je van deze geblakerde zalm met avocadopuree? Een feestje!
langzaam gegaarde procureur met gember, sinaasappel & tijm
Groot vlees bereiden lastig? Wel nee! Het is makkelijker dan eenpersoons porties en het fornuis of de oven doen al het stoofwerk voor je. Dit zorgt voor fantastisch veel smaak. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld! Proef deze procureur met gember, sinaasappel en tijm maar eens, of ga voor gestoofde ossenstaart met polenta en gestoofde radicchio.
Risoni met zalm en asperges is lekker snel klaar. Risoni is pasta die op rijstkorrels lijkt, zeg maar risotto voor mensen zonder geduld! Wil je hem romiger, roer er dan op het laatst een gulle schep mascarpone door.
Een kip vlinderen is zo moeilijk nog niet. Je vergroot het oppervlak waar de hitte bij komt en zo is de kip sneller gaar. In de video zie je precies hoe het moet.
8 ingrediënten en 20 minuten: meer heb je niet nodig! Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen. Wil je makkelijk meer groente eten? Neem dan lasagnebladen van bijvoorbeeld pompoen. Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!
geroosterde zoete aardappel met kikkererwten en chili-yoghurt
Zoete aardappel, wie is er niet dol op? De pure smaak van deze toegankelijke pieper geef je makkelijk wat extra's met geroosterde kikkererwten, fijne specerijen en yoghurt met een kick. Helemaal glutenvrij én lactosevrij, als je voor plantaardige yoghurt kiest. Ook nog eens supersnel klaar: binnen 30 minuten schuif je aan tafel! Zin in meer zoete aardappel? Maak onze boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s!
mosterdkarbonade met aardappels, spruitjes & salie
Het is alles wat je wil én meer: een makkelijke maaltijd die barst van de smaak! Deze sappige karbonades maak je – of nouja, je oven doet het meeste werk – op een luie zondag of een doordeweekse thuiswerkdag. Dan dineer je ’s avonds als een keizer terwijl je zelf uitgerust aan tafel schuift. Het enige dat je nog hoeft te doen is genieten.
Waarom moeilijk doen, als het ook simpel én vol smaak kan? Nigel: 'Je kunt allerlei ingewikkelde kaassauzen maken, maar ik denk niet dat ze veel lekkerder worden dan als je gewoon zachte kaas in warme slagroom smelt.' Dit is een heerlijke kaassaus om over zachte, goudgeel gebakken uien te scheppen.
Met een laagje zoet-pittige mayo krijgt deze hele zalmzijde in de oven een verrukkelijke korst.Want of je vis nu stoomt, en papillote bereidt, grilt, roostert of in de oven gaart, het is allemaal even lekker. Precies waar je zin in hebt in de zomer. Op naar de viswinkel of -kraam!
Absoluut lekker: dit recept voor cannelloni. De bechamel maak je met olijfolie in plaats van boter. Dat geeft de saus meer smaak en maakt hem minder zwaar. Houd je van spicy? Neem dan olijfolie met chilipepers en geef je cannelloni extra pit. Cannelloni kun je ook vullen met kabeljauw en truffel. Hier vind je het recept!
Ook als vegetariër kun je genoeg stoven. Bijvoorbeeld deze spitskool met cider, appel & mosterd. Heerlijk zoetig met het pittige van de mosterd. Een glaasje appelcider in de hand en je kunt aan tafel. Ook lekker: gebraiseerde spitskool in paddenstoelen-wijnbouillon.
geroosterde nieuwe aardappeltjes met spinazie à la crème
In Nederland is hij minder bekend dan Jamie, maar heel Engeland – inclusief Jamie Oliver – loopt weg met Nigel Slater. Hij noemt zichzelf een thuiskok die recepten schrijft. Dus verwacht geen ingewikkelde gerechten met uitgebreide ingrediëntenlijsten en moeilijke technieken. Nigels gerechten zijn eenvoudig, vol smaak en altijd met een originele twist of verrassend ingrediënt!
gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus
Het land is bezet geweest door Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiërs, die allemaal hun sporen achterlieten. Ook in de keuken. De foodscene van Istanboel is levendig en levert pareltjes op zoals deze gesmoorde lamsschouder met citroen en auberginesaus.
Comfort food met een vleugje lente! Deze hartige taart is fris en zoet door de dopertwen en licht zilt door de pancetta. Ook nog eens super simpel: je hoeft de bodem zelfs niet voor te bakken! Serveer je hem tijdens een feestje of brunch? Maak hem dan een dag van tevoren, net zo lekker. Liever een vegetarische versie? Laat dan de pancetta weg en geef er een waterkerssalade bij of vervang de pancetta door plantaardig spek.
lamsracks met kruidenkorst en parmezaan-aardappels
Met Pasen wil je graag indruk maken op je gasten. Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten!
Het geheim van een geslaagde risotto zit 'm in het gebruik van bouillon van goede kwaliteit en de mantecatura – de laatste stap die voor die perfecte al dente-textuur zorgt. Lees in dit recept voor citroenrisotto met mascarpone en coquilles hoe je dat thuis fixt.
Gek op zalm? Dit recept met freekeh en honing-paprikaglazuur is een echte aanrader! Nog een lekker recept met freekeh: een salade met freekeh, koriander en merguez.
asperge-traybake met krieltjes, geitenkaas, boerenham & bieslookdressing
Wanneer het voorjaar aanbreekt krijgen we automatisch zin in fris, vers en groen. Janneke is er ook dol op en bedacht deze traybake, stampvol mooie seizoensgroenten. Niet alleen lekker, ook heerlijk makkelijk: na het snijden schuif je alles de oven in. Terwijl die het zware werk doet, maak jij de bieslookdressing.
Chermoula is een kruidige Noord-Afrikaanse marinade die je ook meteen als saus kunt gebruiken. Superlekker bij vlees van de barbecue, dat door een stukje vlammen-magie sowieso al extra goed smaakt. Het vleugje rook en die nét geschroeide grillstreepjes geven het vlees een ultiem zomerse boost. Dus steek je BBQ aan en ga voor die smokey perfectie! De rest van de zomer buiten koken? Met deze 42 recepten heb je inspiratie genoeg!
Asperges zijn lekker in een voorjaarssalade, op een pizza of in een shakshuka. En, misschien niet het gerecht waar je als eerst aan denkt: in een risotto. Wij combineren in deze risotto asperge met venkel en Hollandse geitenkaas: lékker!
Rollade over? Verwarm de runderrollade de volgende dag in aluminiumfolie in de oven zodat het vlees sappig blijft. Koude plakjes rollade zijn ook een heerlijke basis voor een maaltijdsalade. Ook van kalkoen kun je verrukkelijke rollade maken. Hier lees je hoe.
Haantjes staan in ons land zeldzaam op het menu. Over het algemeen worden alleen kippen grootgebracht tot legkip of vleeskip. De hanen niet. Behalve bij biologische boerderij de Lankerenhof. Daar zijn ze letterlijk ‘haantje de voorste’. Breng een ode aan de haan met dit recept van Mister Kitchen.
Vandaag gaan we écht voor een vega maal. Geen vlees, veel groenten. En zeg nou zelf: met een risottorecept als dit, wil je toch niet anders? Maak ook deze risottotaartjes met snijbiet!
Dit recept is gebaseerd op de traditionele Franse lams- en groentestoof navarin. Wij voeren het lam ‘dronken’ met witte wijn en vermout.Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze navarin heeft een verrassende twist en is makkelijk om te maken.
Donna Hay laat je doordeweeks eenvoudig heerlijk koken en met kerst is dat niet anders. ‘Neem een smaak of ingrediënt waarvan je weet dat je gezin er dol op is en gebruik je fantasie! Verander gewoon de presentatie of maak het in een nét andere combinatie en je wordt beloond met flexibele gerechten die passen bij elke stemming en in elk seizoen.’ Verrukkelijk & voedzaam, daar draait alles om bij Donna! ‘Geschroeid tot gekaramelliseerd diep goudbruin: dit is absoluut mijn favoriete manier om kool te eten. Met blakeren breng je kool op een fonkelnieuw, verrukkelijk niveau. Verse bietjes en kruiden zorgen voor een uitgekiende smaakbalans.’
Zout is onmisbaar in bijna elk gerecht. De hoogste tijd om het deze kerst eens de ster van de show te maken! Op het menu: ingelegde zalm, krokant gezouten buikspek, kip in zoutkorst, zoute toffees en meer lekkers. Al die showstukken vind je nu in ons kerstmagazine. Speciaal voor jou dit recept op onze site, zodat je vast kunt oefenen voor la grande finale!Voorbereiden: Bereid het buikspek 1 dag van tevoren. Zoek je nog een lekker bijgerecht? Met deze fijne groenten maak je het feest compleet.
Oostenrijkse spinazieknödel met citroenboter & erwten
Met frisse citroenboter en knapperige erwten worden deze spinazieknödel heerlijk zomers. Begin op tijd óf maak ze eerder en bewaar de knödel in de koelkast of diepvries.
Deze filopastei is niet alleen een beauty, maar ook een smaakbom! Hij doet het perfect tijdens een elegante kerstbrunch met een Midden-Oosters tintje. Wil je dit recept voorbereiden? Bereid de filodeegpastei 1 tot 2 dagen eerder, maar bak hem af op de dag zelf. Bewaar tot die tijd afgedekt in de koelkast.Tip: Houd je van pittig? Roer wat aleppo-peper of harissa door het gehakt.
zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa & geblakerde spruitjes
Een easy, maar superlekker kerstrecept van Janneke: zeebaars met sinaasappel-koriandersalsa en geblakerde spruitjes.In plaats van zeebaars kun je trouwens ook prima zalm-, kabeljauw- of schelvisfilet gebruiken als alternatief.Wil je dit gerecht voorbereiden? Dat kan. Maak de aardappelmousseline en de salsa één dag eerder. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.
Echt comfortfood deze pasta met milde pompoensaus en lekker veel pecorino. Heb jij ook zo'n zin in pompoen met druilerig weer? Hier zijn onze 10 lekkerste recepten.
lamsschenkels met tomaat, rozemarijn en borlottibonen
Stoven in wijn en bouillon geeft de lamsschenkels extra veel geur en smaak. De voorbereiding is maar een halfuurtje, daarna moet het vlees drie uur stoven en wordt het botermals! De schenkels krijgen een kick als je last minute gremolata toevoegt van citrusschil, peterselie en gehakte knoflook.
gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan
In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
Zolang het mooi weer is en we ’s avonds buiten kunnen eten, maken we zomerse gerechten van rond de Middellandse Zee. Vanavond deze heerlijke Griekse moussaka! Je kunt de moussaka ook maken zonder aardappelschijfjes en er rijst bij geven.
Wie gek is op zalm uit de oven, wil ook zeker deze zalm in zoutkost maken. De oven is bij dit gerecht je beste vriend. De venkelzoutkost geeft extra smaak en crunch.
Uiteraard vergeten we het dessert niet! Hier vind je de lekkerste inspiratie voor een feestelijk slotakkoord bij een diner met Pasen: 29x bakken voor een zalig zoet Pasen.