Ben jij ook kampioen in porties iets te ruim inschatten en zit je nu nog steeds met een overvolle koelkast? Dan heb je geluk! Met restjes van kerst kook je de lekkerste dingen.
Gerechten als hartige taarten, patés en stoofpotten worden alleen maar lekkerder wanneer ze een paar dagen hebben gestaan. Gegaarde groenten zijn heerlijk om soep van te maken en leftover vlees kun je prima verder verwerken. Koken met restjes doe je zo!
Restje gegaarde groenten?
Heb je geroosterde groenten als bijgerecht geserveerd, dan kun je daar alle kanten mee op. Voeg wat smaakmakers toe en maak er een lekker soepje van, verwerk ze in een omelet, frittata of Spaanse tortilla. Of, maak er een maaltijdsalade of royaal gevulde shakshuka mee. Net zo makkelijk en waarschijnlijk precies waar je aan toe bent, na die copieuze kerstdagen.
Ook heel lekker: gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
Nog een lekkere salade met peultjes
Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
Vlees, vis en plantaardige eiwitten
Je wilde zeker weten dat je genoeg had voor iedereen, maar kunt nu alsnog een heel weeshuis voeden met het braadstuk van kerst. Ook dat is geen enkel probleem, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Met gegaard vlees maak je de lekkerste nacho’s, tortilla’s, wraps, ‘pulled’ broodjes en nog veel meer. Check deze recepten en je weet precies wat je kunt maken!
Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
Kazen
Liefhebbers van kaasplanken hebben vaak niets meer over óf juist heel veel restjes. Voor die laatste groep hebben we oplossingen om van te smelten. Met verschillende restjes kaas maak je waanzinnig goede gratins, pizza’s, tosti’s en broodjes. Maar laten we ook kaasfondue niet vergeten.
Zoete restjes van kerst over?
Zoet, zoeter, zoetst! Deze restjes zijn misschien wel het allerbest, omdat je er bij zoete recepten altijd een schepje bovenop kunt doen. Met leftover cake of taart maak je mini-trifles, gevulde appels of kleine cheesecakes. Restjes chocolade en noten verander je in een handomdraai in de lekkerste granola, chocoladescherven of tussendoortjes.
En als dat nog niet genoeg was: er bestaan ook nog upgrades in de vorm van broodpudding, croissanttoetjes en crumbles! Wedden dat je volgende kerst expres teveel maakt met deze recepten in het vooruitzicht?
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
Nog even verder met zoet?
Onze delicious. ZOET special is het magazine van je dromen:
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
BEELD: STUDIO PHILIPPI.