69x koken met restjes van kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ben jij ook kampioen in porties iets te ruim inschatten en zit je nu nog steeds met een overvolle koelkast? Dan heb je geluk! Met restjes van kerst kook je de lekkerste dingen.

Gerechten als hartige taarten, patés en stoofpotten worden alleen maar lekkerder wanneer ze een paar dagen hebben gestaan. Gegaarde groenten zijn heerlijk om soep van te maken en leftover vlees kun je prima verder verwerken. Koken met restjes doe je zo!

Restje gegaarde groenten?

Heb je geroosterde groenten als bijgerecht geserveerd, dan kun je daar alle kanten mee op. Voeg wat smaakmakers toe en maak er een lekker soepje van, verwerk ze in een omelet, frittata of Spaanse tortilla. Of, maak er een maaltijdsalade of royaal gevulde shakshuka mee. Net zo makkelijk en waarschijnlijk precies waar je aan toe bent, na die copieuze kerstdagen.

groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
naar recept
maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata
Hartje winter en op zoek naar warme gerechten? delicious. helpt je de winter door met deze wintersoep. Door de chiliflakes krijgt de soep pit en warmt je van binnen op als een kacheltje. Heerlijk!
naar recept
Soep van wintergroenten en gremolata-delicious
groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas
Proef de lente met deze frisse groene salade! Royaal gevuld met groene appel, groene asperges, geroosterde amandelen en Beemster Oud 30+! Lekkerder wordt 't niet.

Ook heel lekker:
gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
naar recept
groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas - delicious
shakshuka met venkel en gekonfijte citroen
In het land van oorsprong Tunesië een klassieker en hier nu een trend, waarop talloze variaties mogelijk zijn. Zoals deze met venkel en gekonfijte citroen.
Er zijn nog meer recepten voor zachte eitjes. Cocottes bijvoorbeeld!
naar recept
shakshuka
knolselderijsalade met spinazie & honingdressing
Een frisse salade is het perfecte bijgerecht! Door de honing is deze lekker zoet en overal bij te combineren!
Nog meer zin in salades? Bekijk deze groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas.
naar recept
romige pompoensoep
Hier hebben we altijd zin in: zoete pompoensoep met knoflook en wortel. Je maakt ‘m romig met een flinke scheut slagroom en interessant met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s. Maak een flinke pan vol (desnoods een dubbele portie) en vries een deel in. Dan heb je altijd comfort food stand-by staan!
naar recept
geroosterde-wortelsalade met kip en dragonboter
Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.
Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
naar recept
wortelsalade
geroosterde preisoep met ansjovis-peterselie-olie
Liever geen ansjovis? Gebakken blokjes salami is een lekker alternatief voor deze geroosterde preisoep.
naar recept
geroosterde preisoep
spaanse tortilla met mosselen en chorizo
Zachte aardappels, geurige knoflook, mosselen en pittige chorizo. Samen met flink wat eieren bak je daar een kruidige Spaanse tortilla van. En de beste wijn daarbij? Droge sherry. Neem de fine, de meest gedronken tapaswijn in Andalusië.
naar recept
tortilla-delicious
peulen-kruidensalade met burrata en grissini
Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!

Nog een lekkere salade met peultjes
naar recept
peulen-kruidensalade met burrata - delicious
Tomaten-broodsoep met rozemarijn
Met tomaten uit blik, rozemarijn als smaakmaker en extra groente is deze tomaten-broodsoep onze winterversie van pappa al pomodoro, de goddelijke Toscaanse tomaten-broodsoep. Kies een stevige broodsoort als desem, ook bruin desembrood is lekker voor deze soep uit de cocina povera.

Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?

naar recept
tomaten-broodsoep met rozemarijn
asperge-frittata
Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.


Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
naar recept
frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
naar recept
frittata (italiaanse groente omelet)
No waste, want een frittata is ideaal voor restjes gare groenten en wat laatste verse kruiden en bladgroenten. Deze goedgevulde omelet eet je zowel warm als koud.
naar recept
frittata-italiaanse-groenten-omelet | delicious
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt.
Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
naar recept
shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt - delicious
knolselderijsoep met tijm en gedroogde paddenstoelen
Soep geef je met knolselderij een extra diepe dimensie. Proef Kirstens knolselderijsoep met gedroogde paddenstoelen en tijm maar.
naar recept
knolselderijsoep-delicious
omelet met ricotta, kastanjes, cantharellen en kervel
Gourmetten met kerst? Dan hebben wij nog wel dat ideetjes voor je. Deze omelet bevat allemaal aardige aardse smaken en is goed voor te bereiden!
naar recept
gourmet omelet ricotta | delicious

Vlees, vis en plantaardige eiwitten

Je wilde zeker weten dat je genoeg had voor iedereen, maar kunt nu alsnog een heel weeshuis voeden met het braadstuk van kerst. Ook dat is geen enkel probleem, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Met gegaard vlees maak je de lekkerste nacho’s, tortilla’s, wraps, ‘pulled’ broodjes en nog veel meer. Check deze recepten en je weet precies wat je kunt maken!

PULLED PORK
BBQ met een kick! Je kunt gewoon barbecueën of — net als curry guy Dan Toombs — alles een kruidige kick geven met marinade, chutney of Indiase rub. Dat vraagt wel tijd om in te trekken, maar zo krijg je wel echt iets verrukkelijks. TIP: begin 1 dag of ± 3 uur van tevoren aan dit recept.
naar recept
pulled pork curry guy dan toomb
bietenhutspot met pulled oats & uien-tijmjus
Voor delicious. maakte Janneke Philippi een variant op hutspot met bieten en Pulled Oats. Lekker herfstig, vol van smaak en vegetarisch. 
naar recept
Bietenhutspot met pulled oats en uien-tijmjus
tamales
Als je in Mexico city bent geweest hoor je de tamales-verkopers van mijlenver aankomen. Ze hebben hun eigen deuntje (zoals alle straatverkopers) en roepen ‘Tamales Oaxaqueños! Tamales Calientitos!’. Zo’n dampend maispakketje is perfect als ontbijt, maar kun je evengoed serveren tijdens een Mexicaanse lunch of diner, zeker als je de tamales al van tevoren stoomt.
naar recept
tamales
omelet met zalm en rucola
Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
naar recept
omelet met zalm en rucola
freekehsalade met biefstuk, haricots verts en geitenkaas
Vork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.
naar recept
freekeh salade met biefstuk en geitenkaas | delicious
vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa
Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers. Zelf pitabroodjes maken? Bekijk de stap-voor-stap video
naar recept
Vegan-groentepita-met-pulled-oats
flammkuchen met geroosterde ui & pulled pork
Superlekker, zo'n knapperige flammkuchen net uit de oven. De pulled pork kun je zelf maken, maar dat is wel een project voor het weekend. Gelukkig kun je het kant-en-klaar halen in de supermarkt. Vervang pulled pork evt. door gebakken gyros- of shoarmareepjes.
Komend weekend: flammkuchen-party! Maak ook flammkuchen met zalm én met muhammara en spinazie.
naar recept
gebraden kip in tomaten-dragonsaus met pasta
Laat je niet misleiden door de bereidingstijd: dit gerecht is juist je allerbeste vriend wanneer je een druk bestaan hebt. Je hoeft kip alleen maar even de oven in te schuiven en de saus op het vuur te zetten. Terwijl alles gaart heb jij je handen vrij voor klusjes, spelletjes of… Beide!
Nog praktischer: maak de kip een dag van tevoren, dan hoef je alleen nog maar te plukken, te roeren en te serveren. Buona cena!
naar recept
gebraden kip ragu tomatensaus
weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum
Zelf pizza maken is heel erg eenvoudig, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Daarom is dit het perfecte gerecht om te maken in het weekend, wanneer je ruim de tijd kunt nemen voor je avondeten. Varieer met ingrediënten en maak zo jouw heerlijke signature pizza!
Nog meer pizza inspiratie voor in het weekend of doordeweek.
naar recept
vegan nachos met chipotle, zwarte bonen & snijbiet
Mooi meegenomen: er komt geen vlees of vis aan dit gerecht te pas en alleen maar plantaardige zuivel. Zet deze nachos lekker stoer in één schaal op tafel en opscheppen maar!
Meer vegan recepten vind je in het januarinummer van delicious. magazine. Koop het blad in de winkel, of neem een abonnement zodat je nooit meer een nummer mist.
naar recept
NACHO’S met chipotle-zwarte bonen & snijbiet
krokant gebakken procureur- stoof met zachte uiensaus en polenta
Procureur is door zijn zachte en malse structuur ideaal om te stoven. Het wordt ook vaak gebruikt om pulled pork van te maken. Na het stoven bak je de procureur aan voor een heerlijk krokant laagje. Serveer de polenta erbij. Tip: neem een ruime pan voor de polenta, want hete polenta bubbelt en dus is er spatgevaar. Het resultaat is geweldig!
naar recept
polenta procureurstoof | delicious
pittige kippensoep met zoete aardappel
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!


Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
naar recept
pittige kippensoep met zoete aardappel
maïstortilla met zeebaars, rode ui en spinazie
De Mexicaanse keuken, authentiek, met lichte gerechten die in je mond tot een explosie van frisheid en contrasten komen. Ideaal dus, deze kleurrijke tortilla’s, voor een heerlijke lente dag!
naar recept
tortilla met zeebaars | delicious
shakshuka met rokerig lamsgehakt & feta
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.
Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen.
Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
naar recept
gestoomde broodjes met gegrild varkensvlees
Chinese gestoomde broodjes, je ziet ze tegenwoordig overal. Je kunt ze ook thuis maken. Net zo makkelijk als gewoon brood. Wij gaan voor heerlijke gestoomde broodjes met gegrild varkensvlees, maar de broodjes kun je op allerlei manieren vullen. Bijvoorbeeld met gekonfijte eend, pulled pork of gegrilde tofu. Met deze handige stap voor stap kan het niet misgaan. 
naar recept
gestoomde broodjes met gegrild varkensvlees - delicious
knolselderijstamppot met vadouvan en kalkoen
Wie houdt er niet van een gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat? Deze stamppot van knolselderij met kalkoen klinkt chique, maar staat in slechts 30 minuten op tafel. Door de vadouvan krijgt het gerecht hinten van ui, mosterzaad, komijn en fenegriek. Ben je vegetarisch? Maar wel op zoek naar een recept met knolselderij? Bekijk dan deze knolselderijsoep met paddenstoelen.
naar recept
knolselderijstamppot en kalkoenbacon - delicious

Kazen

Liefhebbers van kaasplanken hebben vaak niets meer over óf juist heel veel restjes. Voor die laatste groep hebben we oplossingen om van te smelten. Met verschillende restjes kaas maak je waanzinnig goede gratins, pizza’s, tosti’s en broodjes. Maar laten we ook kaasfondue niet vergeten.

quesadilla met restjes kaas
Wie graag kaas eet, is altijd op zoek naar nóg meer kaasrecepten. Want het blijft een lekker, makkelijk én veelzijdig ingrediënt voor lunch of brunch. Wat denk je van quesadilla’s voor het weekend?
naar recept
soep van prei en sla met blauwaderkaas
Deze superlekkere soep maak je met maar weinig ingrediënten. En hij is ook nog eens in een halfuur klaar, wat wil je nog meer? Voor kinderen en anderen die niet van pittige blauwaderkaas houden, kun je ook blokjes jonge boerenkaas door de soep doen.
naar recept
sla-preisoep - delicious
kaasfondue van emmentaler en beaufort
Kaasfondue: het doet ons altijd een beetje denken aan zo’n retro-oranje fonduepan op tafel waar je vroeger met de hele familie omheen zat. Dat kan natuurlijk ook wat moderner en meer ‘delicious.’! Maak deze kaasfondue van emmentaler en beaufort.
naar recept
kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious
broodjes met kaas en salie
Rutger bakt voor ons hartige broodjes met kaas en salie. Perfect voor ontbijt, -lunch of brunch. Rutger van den Broek won de eerste editie van Heel Holland Bakt. Rutger is thuisbakker, kookboekschrijver en blogger (RutgerBakt.nl). Zijn passie voor bakken kreeg hij van huis uit mee van zijn ouders. Hij bakt er flink op los en schrijft daar graag over in bijvoorbeeld zijn Bakbijbel en Het Hartige Bakboek. En in delicious. natuurlijk!
Rutgers zoete soezen zijn óók onweerstaanbaar.
naar recept
broodjes met kaas en salie
bloemkool kaastaart
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces. 
naar recept
mac ’n 2 cheeses met broccoli
Deze mac ’n cheese is niet alleen heel eenvoudig, de ovenschotel barst ook nog eens van de broccoli. Een echte familiefavoriet dus, want hij is lekker én voedzaam! Vind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel!
naar recept
Mac 'n cheese
monkeybread met kaas & hazelnoot-paprikadip
Vers afgebakken brood bestrooid met groene kruiden, pompoenpitten en Beemster Oude kaas. Daar wil je toch je tanden inzetten? De hazelnoot-paprikadip maakt het helemaal af.
Ook heel lekker: gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
naar recept
BEEMSTER monkeybread - delicious
gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas
Zoete-aardappelliefhebbers opgelet! In dit recept vul je de zoete aardappel met een mix van onder andere pancetta en oude kaas. Een match made in heaven, als je het ons vraagt.
Meer lekkere gerechten? Kijk hier voor onze favoriete recepten met zoete aardappel.
naar recept
gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas - delicious
mini-gratins van aardappel, bleekselderij en laguiole-kaas
Het is herfst! Dus willen we comfortfood uit de oven. Het liefst met een laag kaas erop. Dus bestrooien we deze aardappelgratins met bleekselderij rijkelijk met laguiole-kaas. Mmm! Maak voor een grotere variant deze gratin met pastinaak, koolraap en salie.
naar recept
gratin-laguoile-kaas
croque monsieur met witlof en komijnekaas
Lunch-inspiratie nodig? Die hebben we voor je! Deze croque monsieur met witlof en komijnekaas is weer eens wat anders dan de standaard bruine boterham. Wist je trouwens dat witlof koel en in het donker wordt geteeld, de hele winter door? De ideale wintergroente dus.
naar recept
croque monsieur-delicious
pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas
Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. 
En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!
naar recept
pannenkoeken-boerenkool-delicious
pompoentaart met geitenkaas
Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.
naar recept
geitenkaasstrudel met belegen geitenkaas, flinterdunne courgette & sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Maak ook eens deze heerlijke herfstsalade van pompoen, oude geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot.
naar recept
geitenkaasstrudel
spinazie-kaaspizza
Maak je pizza’s extra lekker door kruiden en smaakmakers aan het deeg toe te voegen. In dit recept kiezen we voor komijnzaad. 
Dit zijn onze favoriete groentepizza's!
naar recept
spinazie-kaaspizza - delicious
brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook
Kaasplank saai? Niet als je naast je favoriete kazen ook een warme pastei met raclettekaas serveert! De zwarte knoflook geeft een aardse, iets zoete smaak aan de knapperige pastei.
Dat komt omdat zwarte knoflook wekenlang op lage temperatuur in een vochtige omgeving is gefermenteerd, waardoor de enzymen zijn afgebroken die verse knoflook zijn scherpte geven. Het resultaat? Knoflook die naar gebakken uien smaakt. Hmm!
naar recept
brikpastei met raclettekaas
ham-kaaskroketjes met chipotlemayonaise
Zo tegen het einde van de middag verlangen we naar een snack. En dan vooral naar deze ultieme ham-kaaskroketjes met huisgemaakte chipotlemayonaise. 
naar recept
spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas
Winter = stamppottijd, wij houden van spruitjesstamppot en daarom rekken wij de winter nog even. En komt het dan ook nog eens uit de oven, dan past het er alleen maar beter bij!
naar recept
spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas | delicious
Breekbrood met bier, kaas & spek
Comfy klassieker met een fijne kick van bier. Saus, beslag, brooddeeg of ketchup… alles wordt lekkerder met een scheut gerstenat! Zet dit breekbrood op de borreltafel en schenk er een ijskoud glas pale ale bij. Want als het in het deeg zit, mag het ook in het glas.
Zet naast de boter ook eens deze heerlijke dips op tafel, die passen perfect bij zo'n stuk warm kazig breekbrood.
naar recept
zuurkoolschotel met spek en boerenkaaspuree
Hollandser kan niet; zuurkool met spek en puree. Deze zuurkoolschotel is simpel om te maken en staat binnen 35 min. op tafel. Wat wil je nog meer?
Bekijk deze andere heerlijke Hollandse klassieker!
naar recept
tosti deluxe met belegen kaas, gekaramelliseerde ui, walnoten en tijm
Ook tussen de middag wil je natuurlijk lekker eten. Heel makkelijk zijn dan de plakken Old Amsterdam Belegen. Daarmee maak je in no time zo’n melted sandwich.
Old Amsterdam, nu ook in Belegen. Superhandig, en dan die smaak… Met de pittige, zilte, licht zoete smaak waar Old Amsterdam beroemd om is, maar dan een tikje milder. Kaas met karakter dus!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Old Amsterdam. Kans maken op een jaarabonnement op delicious.? Laat hier je gegevens achter en doe mee!
naar recept
tosti deluxe met old amsterdam belegen

Zoete restjes van kerst over?

Zoet, zoeter, zoetst! Deze restjes zijn misschien wel het allerbest, omdat je er bij zoete recepten altijd een schepje bovenop kunt doen. Met leftover cake of taart maak je mini-trifles, gevulde appels of kleine cheesecakes. Restjes chocolade en noten verander je in een handomdraai in de lekkerste granola, chocoladescherven of tussendoortjes.

En als dat nog niet genoeg was: er bestaan ook nog upgrades in de vorm van broodpudding, croissanttoetjes en crumbles! Wedden dat je volgende kerst expres teveel maakt met deze recepten in het vooruitzicht?

croissanttoetje met witte chocolade
Heb je een paar croissants over? Denk no waste en maak er dit surprise-toetje van met romige kokosvulling, witte chocolade en kersen!
De aantrekkingskracht van witte chocolade zit in de combi heel zoet en vol romig! Als je dat in taart, toet, cake of pudding stopt en zorgt voor bijzondere smaakcontrasten als kruidige nootmuskaat, frisse kersen, pittige gember of romige banaan zit je helemaal goed.
Tip: top het af met een subtiel laagje poedersneeuw van witte choco.
naar recept
croissanttoetje met witte chocolade
gepofte appels gevuld met kruidkoek, amandelspijs en vanille-lauriersaus
Misschien wel het ultieme wintertoetje: warme appels uit de oven met kruidige gemberkoekvulling in een jasje van krokant bladerdeeg en vanille-lauriersaus.
naar recept
kruidkoek-appels-delicious
yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam
Heerlijk bitterzoete sinaasappel en laagjes romig-frisse yoghurt in combinatie met knapperige pecan-koffiecrumble: dit is typisch zo'n dessert waar iedereen blij van wordt. Extra fijn: je kunt deze trifle makkelijk van te voren voorbereiden. Probeer ook eens deze Italiaanse trifle met amarettogelei.
naar recept
Yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam delicious.
chocoladescherven met granola
Strooi er naar eigen smaak zaden en bessen over. Houd je van zoet? De scherven zijn niet zo zoet, maar je kunt nog wat ahornsiroop door de chocolade roeren.
naar recept
chocolade met granola | delicious
abrikozen-amaretticrumble met mascarponeroom

Chef-kok Letitia Clark kwam tot dit heerlijke recept voor crumble uit pure nood. ‘Het is gebaseerd op ingrediënten die op Sardinië makkelijk te krijgen zijn, gemaakt om mijn Britse behoefte aan crumble te stillen!’
De abrikoos is verwant aan amandel, dus die twee gaan prachtig samen. De vanille-mascarponeroom is eigenlijk een soort mousse. Wie wil laat hem opstijven in de koelkast. Serveer de room dan met koekjes en een glas zoete wijn als eenvoudig maar elegant dessert.
naar recept
abrikozen crumble
kervel-cheesecakejes à la minute
Dit is een dessert met een echt WOW-effect. Fris en ook klein beetje kruidig. Probeer ook eens deze cheesecake met citroen
naar recept
cheesecakejes
bread and butter pudding
Gisteravond ook weer ademloos naar het oh zo fijne Heel Holland Bakt gekeken? Nee? We praten je bij: deze aflevering stond he-le-maal in het teken van toetjes. Van de lekkerste chocoladetaarten tot sibérienne en ons favoriete no-waste-recept: bread and butter pudding. De kandidaten maakten hun eigen variant op deze ‘klassieker’. Wij als delicious.redactie kunnen dus niet achterblijven: rechtstreeks uit delicious. hét bakboek geven we je bread & butter pudding volgens delicious.!
naar recept
bread and butter pudding - delicious
pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote
Een toetje met Midden-Oosterse roots: luchtige pannenkoekjes met fruit, noten en een geurige mix van kaneel, ijs, gember en sinaasappel. Ook héél geschikt voor een feestelijk ontbijt!


Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
naar recept
pannenkoekjes met zoete dukkah en appel-perencompote
crumble-brioche met appels en bessen
Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?
naar recept
crumble-brioche-delicious
gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember
Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is…
We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.
naar recept
tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur
Probeer deze heerlijke warme tarte tatin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!
naar recept
tarte tatin met appels
suikerbrood met ijs van hangop
Mister Kitchen ging voor delicious. naar Terschelling en kwam terug met dit recept: suikerbrood met ijs van hangop. Zij maken hangop-ijs van schapenyoghurt, maar met gewone yoghurt kan het natuurlijk ook.
naar recept
suikerbrood met hangop-ijs | delicious
Granolarepen met havermout en quinoavlokken
Of je met een drukke levensstijl ook lekker en makkelijk vegan kunt eten? Natuurlijk! Deze repen zijn je beste vrienden wanneer je het liefst eenvoudig, licht of on the go ontbijt. Maar ook als gezond tussendoortje zijn ze ideaal! Zeker wanneer je leven bestaat uit rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Varieer vooral eens met specerijen – kaneel, anijszaadjes en gemalen kardemom bijvoorbeeld – en gedroogde vruchten. Wedden dat jij, je vrienden en eventuele kids niet op deze repen uitgekeken raken? 
Nog meer ontbijtinspiratie: havermout uit de oven met rood fruit
Voorbereiden: de granolarepen kun je al een paar dagen van tevoren klaarmaken.
naar recept
gezonde snacks
croissants met pistache en abrikozen
Je ziet ze nu overal: croissants gevuld met frangipane. Het is dé manier om croissants van een dag oud een nieuw leven te geven. In plaats van amandelen maken wij een grove frangipane van pistachenoten en abrikozenjam. Een luxe manier om aan de dag te beginnen!
naar recept
croissant met pistache en abrikozen
warme appeltjes met koekkruimels en ijs
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.
naar recept
Warme appeltjes met speculaaskruimels en ijs prod
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
Wentelteefjes met geroosterde aardbeien en tijm

Nog even verder met zoet?

Onze delicious. ZOET special is het magazine van je dromen:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

BEELD: STUDIO PHILIPPI.

restjes kerst