Wat zijn we trots op de recepten die jullie dit jaar en masse hebben aangeklikt – en hopelijk ook hebben gemaakt! Van Paramaribo tot Oslo: de stoofschotels en pannen soep die op het vuur pruttelden, en jullie huizen vulden met hun rijke aroma’s, konden niet wereldser.
De winnaar van het stoofseizoen is bekend! De Noorse stoofpot van Janneke met lekker veel paddenstoelen en hartige bacon viel dit jaar unaniem in de smaak. Evenals de zoete-aardappelstoof met feta, een verschrikkelijk simpel en soulful recept van gasthoofdredacteur Jamie Oliver, die we ook in het aankomend jaar nog veel gaan maken.
Het leuke van recepten is dat het persoonlijke documenten zijn. Pompoen en paddenstoel hadden we bijvoorbeeld zelf nog nooit gecombineerd in een soep, tot Mister Kitchen ons tijdens het delicious. jubileumdiner een kom voorschotelde en we sindsdien niet meer anders willen. Tip: serveer de pistache-knoflooksalsa op je volgende borrelplank of lepel wat van de salsa over stukken geroosterde zoete knolgroenten.