Freekehsalade met biefstuk, haricots verts en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
freekeh salade met biefstuk en geitenkaas | delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Vork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 250 g freekeh
  • 150 g haricots verts
  • 500 g biefstuk op kamertemperatuur
  • 1 el olijfolie
  • 40 g babyboerenkoolblaadjes
  • 4 el peterselieblaadjes plat
  • 3 takjes dille blaadjes geplukt
  • 3 takjes basilicum blaadjes geplukt
  • 2 takjes munt blaadjes geplukt
  • ter garnering: geitenkaas met aslaagje

dadeldressing

  • 3 el granaatappelmelasse
  • 3 medjooldadels ontpit
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 citroen sap

instructies

  • Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ± 15 min. gaar. Giet af en spoel af.
  • Blancheer intussen de haricots verts in ± 3 min. beetgaar. Spoel ze koud af en halveer ze in de lengte.
  • Wrijf de biefstuk voor de freekeh-salade in met de olie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk 4 min., keer hem en bak hem nog 3 min. voor medium-rare of langer naar smaak. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
  • Pureer in de kom van een kleine keukenmachine of met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing glad. Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
  • Verdeel de freekeh over 4 kommen. Schep de haricots verts, kool- en kruidenblaadjes en plakjes biefstuk erop, sprenkel de dressing erover en serveer de freekehsalade met plakjes geitenkaas.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Freekeh is onrijp geoogst graan dat met kaf wordt gedroogd en geroosterd. Het heeft een lekkere, nootachtige smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de winkels met Midden-Oosterse producten.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


freekeh salade met biefstuk en geitenkaas | delicious