quesadilla met restjes kaas

glutenvrij, vegetarisch
aantal | brunch, lunch, tussendoortje | doordeweeks, weekend | mexicaans | glutenvrij, vegetarisch
Wie graag kaas eet, is altijd op zoek naar nóg meer kaasrecepten. Want het blijft een lekker, makkelijk én veelzijdig ingrediënt voor lunch of brunch. Wat denk je van quesadilla’s voor het weekend?

ingrediënten

  • 125 g diepvriesspinazie
  • 15 g boter
  • 2 tl citroensap
  • 2 tortilla’s*
  • 300 g kaasrestjes, bijv. geraspte halloumi, verbrokkelde feta of verscheurde buffelmozzarella
  • 4 el dille, toefjes geplukt + extra dille om erover te strooien
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • tabasco en salsa, voor erbij

instructies

  • Verwarm de spinazie met de boter 5 min. in een middelgrote koekenpan tot hij is ontdooid. Giet af. Schep het citroensap erdoor.
  • Beleg de helft van elke tortilla met het spinaziemengsel. Verdeel de kaas, dille en bosui erover en klap dubbel.
  • Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier, zet op matig vuur en vet licht in. Bak de dubbelgeklapte tortilla’s samen in de pan 3 min. per kant tot ze kleuren en de kaas is gesmolten. Bestrooi met zout, peper en extra dille. Serveer met tabasco en salsa.
Voedingswaarde:
calorieën: 725kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 45g
|
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
*gebruik maistortilla’s voor een glutenvrije variant.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!