De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

groene aspergesoep met spinazie en knoflook-kaasbrood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
groene aspergesoep
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | nederlands | vegetarisch
Deze heerlijke groene aspergesoep zit boordevol groente en serveren we met een lekker kaasbrood met knoflook. Het brood is makkelijk te delen door de sneden in de bovenkanten perfect om in de aspergesoep te dippen! Probeer ook deze cannelloni met groene asperges, geitenkaas en ham.
kooktijd30 minuten
Oven18 minuten
totale tijd48 minuten

ingrediënten

  • 100 g jonge kaas, geraspt
  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 wit brood, stevig, ongesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 500 g groene asperges, in stukjes
  • 300 g jonge bladspinazie, gewassen
  • 1 l groentebouillon, van tabletten
  • 6 kwarteleitjes
  • 1 bakje tuinkers

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Prak de kaas en 2 tenen knoflook door 50 g boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd vanaf de bovenkant een blokpatroon van ± 2 cm in het brood. Stop op ± 1½ cm van de onderkant zodat het brood heel blijft. Verdeel het boter-kaasmengsel over de snedes. Pak het brood in aluminiumfolie en bak het 12-14 min. in de oven. Vouw de folie open en bak het brood in nog 6 min. goudbruin en krokant.
  • Smelt in een soeppan de laatste 25 g boter. Bak de laatste 3 tenen knoflook met de sjalot 1 min. zachtjes. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 3 min. mee zonder te kleuren. Voeg de spinazie toe – houd een handvol apart om de soep straks af te maken – en laat het blad al omscheppend slinken. Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.
  • Kook de asperges in 6-8 min. zachtjes gaar. Kook intussen de kwarteleitjes in 4-5 min. hard. Spoel ze onder stromend water koud, pel en halveer ze.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Verdeel het bewaarde spinazieblad en de kwarteleitjes over de soep. Serveer met het knoflook-kaasbrood en bestrooi met afgeknipte tuinkers.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Yolanda van der Jagt, Janneke Philippi. Fotografie: Ernie Enkelaar, Serge Philippi, Harold Pereira. Styling: Janneke Philippi, Cyn Ferdinandus, Bereiding: Janneke Philippi. Jacqueline Pietrowski, Bart Stuart
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
groene aspergesoep