nr.1 foodmagazine

omelet met zalm en rucola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 4 | brunch, ontbijt | | |
Deze omelet met zalm en rucola behoort tot de klassiekers. Door toevoeging van citroen is dit gerecht lekker fris. Altijd een succes voor bij het ontbijt!
voorbereiding10 minuten
bereiden25 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 g warmgerookte zalmfilet
  • 50 g rucola
  • rasp van 1/2-1 biocitroen
  • 4 el olijfolie

instructies

  • hak de helft van de rucola grof en meng samen met de citroenrasp door het eimengsel. verhit de olie in 2 koekenpannen. Bak van het eimengsel 4-6 kleine omeletjes.
  • Beleg elk omeletje met de rest van de rucola, de zalmfilet en een schepje crème fraîche. Bestrooi met versgemalen peper naar smaak en klap de omeletjes dubbel. Steek ze vast met een cocktailprikker en leg ze op een schaal.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Voorbereiden: kan 1-2 uur van tevoren. Klop eieren los met 1 flinke el crème fraîche en zout en peper naar smaak. Bewaar het eimengsel afgedekt in de koelkast. Verwijder het vel van de zalmfilet en verdeel de vis in kleine stukjes. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast.
Leuk als variatie: vervang de zalmfilet door een plak parmaham.
RECEPTEN EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI, ERIC VAN LOKVEN PRODUCTIE ELLEN VAN MOL 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
omelet met zalm