glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
turks |
glutenvrij, vegetarisch
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt. Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
voorbereiding30 minutes minutes
totale tijd30 minutes minutes
ingrediënten
- 1 gele paprika in reepjes
- 2 blikken pomodorini à 400 g
- 250 g kikkererwten uit blik
- 4 eieren
- 2 el harissa
- 150 ml Turkse yoghurt
- ½ bosje koriander
voorraad
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
instructies
- Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Bak de paprika 2 min. mee.
- Schenk de pomodorini erbij. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Schep de kikkererwten erdoor en stoof 5 min.
- Maak in de tomatenstoof 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 6-8 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is en de dooier zacht tot halfzacht. Roer de harissa door de yoghurt. Snijd de koriander grof.
- Schep een paar dotten harissayoghurt op de shakshuka en bestrooi met de koriander en zout en peper naar smaak. Serveer de rest van de harissayoghurt apart erbij.
calorieën: 325kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Pomodorini zijn kerstomaatjes in blik, te koop bij veel supermarkten.
Bewaar de sap van de kikkererwten en maak er vegan meringues van!
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!