Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers.Zelf pitabroodjes maken? Bekijk de stap-voor-stap video.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2courgettes
175gPulled Oats Naturel
2tomaten
1ellimoensap
5takjes koriandergrofgehakt
2elvegan mayonaise
2elplantaardige sojayoghurt (ongezoet)
8maaltijdpita'skant-en-klaar of zelfgemaakt
1tlgemalen komijn
5elolijfolie
1(rode) ui
2 tenenknoflook
instructies
Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk ze met 3 el olijfolie. Verhit de grillpan goed voor. Gril de courgetteplakken in delen in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pulled oats 5-6 min.
Snijd intussen voor de salsa de tomaten en de rode ui in kwarten. Pureer in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de tomaat met de ui, het limoensap en de koriander tot een grove salsa. Voeg zout naar smaak toe.
Rasp of pers voor de knoflooksaus 1 teentje knoflook. Meng de knoflook met de mayo en de yoghurt.
Rooster intussen in de grillpan of broodrooster de pita’s warm. Houd de broodjes in een schone theedoek warm.
Rasp of pers het laatste teentje knoflook boven de pulled oats. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de broodjes open en vul ze met de courgette en pulled oats. Schep in elke pita wat knoflooksaus en koriandersalsa.