De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 20 | gebak, koek, zoet | doordeweeks, sinterklaas, winter | nederlands |
Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is...
We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.
kooktijd20 minuten

ingrediënten

Vulling

  • 1 el anijszaadjes*
  • 100 g boter zachte
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g gember gekonfijt, gedroogd, fijngesneden

instructies

  • Maak 40 speculaasjes van het basisdeeg in een vorm naar keuze. Stamp het anijszaad in een vijzel tot poeder. Klop met de mixer de boter, het anijspoeder, de poedersuiker en een snuf zout in 5 min. heel romig. Schep er de helft van de gember door. Besmeer telkens de achterkant van de anijskoekjes royaal met vulling en dek af met een tweede koekje. Druk wat extra stukjes gember in de rand van de anijskoekjes en laat opstijven op een koele plek.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Anijszaad is bij natuurwinkels, veel toko’s, speciale specerijenwinkels en online te koop. Of ga uit van 2 tl anijspoeder.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Piettrowski
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!