nr.1 foodmagazine

warme appeltjes met koekkruimels & ijs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Warme appeltjes met speculaaskruimels en ijs prod
aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | familietijd, weekend, winter | |
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.
voorbereiding20 minuten
oven35 minuten
totale tijd55 minuten

ingrediënten

  • 6 (snack)appeltjes
  • 50 g amandelspijs (eventueel)
  • 50 ml PX-sherry of karamelsiroop
  • 50 g bloem
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 40 g suiker
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 6 bollen boeren-vanilleroomijs

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een kapje van 1 cm van de appeltjes. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appeltjes.
  • Zet ze in een passende ovenschaal. Vul de appeltjes eventueel met amandelspijs en sprenkel de PX-sherry of karamelsiroop erover. Leg de appelkapjes erbij.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, boter, suiker en koekkruiden een kruimelig deeg. Verdeel de deegkruimels over de appeltjes.
  • Bak de appeltjes in de voorverwarmde oven 25-35 min., tot de deegkruimels mooi bruin en de appeltjes zacht en sappig zijn.
  • Serveer de appeltjes met een bol roomijs.
Voedingswaarde:
calorieën: 360kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 49g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Warme appeltjes met speculaaskruimels en ijs prod
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI