De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Havermout uit de oven met rood fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
havermout uit de oven met rood fruit - delicious
aantal 4 | brunch, ontbijt | feestelijk, kerst, weekend | internationaal |
Pak eens uit voor het ontbijt en maak deze fruitige havermout met cranberry's, kaneel en walnoten. Begin je dag met een kickstart!
Ook zó lekker met havermout: pap met amandelmelk en gember.
voorbereiding20 minuten
oven40 minuten
totale tijd1 uur

ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g oersuiker*
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 25 g zachte kokosolie (2 el)
  • vanillezaadjes van 1 vanillestokje of 2 tl vanille-extract
  • 100 cranberry’s (diepvries)
  • 250 g rood fruit (diepvries)
  • vierkante ovenschaal van 20x20 cm, ingevet

instructies

  • Meng in een kom de havermout met de walnoten, oersuiker, het bakpoeder, de kaneel en ½ tl grof zeezout. Mix in een andere kom de melk, eieren, 1 el kokosolie en de vanillezaadjes. Zet alles tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°Verdeel het bevroren fruit over de bodem van de ovenschaal en strooi het havermoutmengsel erover. Schenk het melk-eimengsel melk en eieren er gelijkmatig over en zet de schaal in het midden van de oven. Bak de havermout 40 min. in de oven tot deze stevig is en bruin kleurt aan de bovenkant. Bestrijk met nog een beetje kokosolie en bestrooi eventueel met wat extra suiker als je van zoet houdt.
Voedingswaarde:
calorieën: 275kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
* Oersuiker is ongeraffineerde rietsuiker, te koop bij de natuurwinkel, goed gesorteerde supermarkten of online.
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


havermout uit de oven met rood fruit - delicious