nr.1 foodmagazine

wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, nagerecht, ontbijt, ontbijtgerecht | familietijd, feestelijk, lente, moederdag, vaderdag, voorjaar, weekend | | vegetarisch
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
kooktijd20 minuten
oven10 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 5 el bessenlikeur slijter
  • 3 takjes tijm
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 200 ml volle melk
  • 12 plakjes stokbrood
  • 25 g boter
  • 4 bollen vanilleroomijs
  • poedersuiker

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardbeien en schep ze in een ovenschaal om met de likeur. Leg de takjes tijm ertussen.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Klop het ei los met de melk en het vanillemerg.
  • Rooster de aardbeien 10 min. in de voorverwarmde oven. Smelt de boter in 2 koekenpannen. Doop de plakjes stokbrood in het eimengsel, laat ze uitlekken en verdeel ze over de pannen. Bak de wentelteefjes goudbruin en gaar in 2-3 min. per kant.
  • Leg de wentelteefjes op 4 borden. Schep er de aardbeien en een bol ijs bij. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
Voedingswaarde:
calorieën: 319kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!