De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kaasfondue van emmentaler en beaufort

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, winter | frans |
Kaasfondue: het doet ons altijd een beetje denken aan zo’n retro-oranje fonduepan op tafel waar je vroeger met de hele familie omheen zat. Dat kan natuurlijk ook wat moderner en meer ‘delicious.’! Maak deze kaasfondue van emmentaler en beaufort.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml wijn wit, uit de Savoie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g emmentaler de Savoie, geraspt
  • 100 g beaufort* geraspt
  • mespunt nootmuskaat
  • stokbrood cornichons (Franse augurkjes) en zilveruitjes, voor erbij

instructies

  • Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en bak deze in de boter tot het mengsel (de roux) korrelig wordt en aan de bodem van de pan begint te plakken. Schenk er al kloppend met een garde langzaam in delen de witte wijn bij. Voeg meer wijn toe als de dikke gebonden saus die ontstaat weer glad is. Breng de witte wijnsaus tegen de kook aan, voeg de knoflook toe en smelt er beetje bij beetje de kaas door.
  • Laat de fondue ± 10 min. zachtjes pruttelen op laag vuur. Pureer de fondue evt. glad met een staafmixer en breng op smaak met de nootmuskaat en een beetje versgemalen peper. Serveer de fondue met stokbrood, cornichons en zilveruitjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tip: ook lekker bij een fondue zijn geblancheerde seizoensgroenten, zoals wortel, pastinaak, spuitjes, stukjes biet, etc., om ze in de fondue te dopen. Of geef er een groene salade bij.
* Als je geen beaufort kunt krijgen, vervang hem dan evt. door Comté of een pittige Goudse kaas.
Recept: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven en Janine Couperus. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kaasfondue van emmenthaler en beaufort | delicious