vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend |
amerikaans, europees |
vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, weekend |
amerikaans, europees |
vegetarisch
Deze mac ’n cheese is niet alleen heel eenvoudig, de ovenschotel barst ook nog eens van de broccoli. Een echte familiefavoriet dus, want hij is lekker én voedzaam! Vind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel!
kooktijd20 minutes minutes
oven15 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
ingrediënten
- 500 g rigatoni of penne rigate
- 800 g broccoli
- 400 g crème fraîche
- 200 g belegen kaas geraspt
- 150 g stilton verkruimeld
- 3 tenen knoflook
- 75 g gezouten amandelen
- 2 el olijfolie
- 1/4 tl gedroogde chilivlokken
- ook nodig: ovenschaal 20×30 cm
instructies
-
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de broccoli schoon, verdeel in roosjes en de steel in plakjes van 2 cm. Kook de broccoli de laatste 5 min. met de pasta mee tot beetgaar.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en stilton. Pers ook 2 tenen knoflook erboven en meng door elkaar.
-
Giet de pasta met de broccoli af en doe terug in de pan. Houd wat broccoli apart en schep het room-kaasmengsel door de rest. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel de rest van de broccoli erop. Duw iets in de pasta.
-
Bak de pasta in de oven goudbruin in 15 min. Hak intussen de amandelen en laatste teen knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de amandelen met de knoflook en de chilivlokken goudbruin.
-
Bestrooi de pasta uit de oven met het amandelmengsel en serveer meteen.
Voedingswaarde:
calorieën: 1294kcal
|
eiwit: 50g
|
vet: 77g
|
koolhydraten: 92g
auteur: delicious.
TIP Gebruik voor een mildere smaak in stukjes gescheurde mozzarella in plaats van stilton of neem geraspte emmenthaler.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!