vegan nachos met chipotle, zwarte bonen & snijbiet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
NACHO’S met chipotle-zwarte bonen & snijbiet
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, snack | oudjaar | mexicaans | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Mooi meegenomen: er komt geen vlees of vis aan dit gerecht te pas en alleen maar plantaardige zuivel. Zet deze nachos lekker stoer in één schaal op tafel en opscheppen maar!
Meer vegan recepten vind je in het januarinummer van delicious. magazine. Koop het blad in de winkel, of neem een abonnement zodat je nooit meer een nummer mist.
kooktijd30 minuten
oven15 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 kleine rode paprika, in 3 cm-stukjes 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 bos snijbiet, stelen en bladgroen fijngesneden of neem 500 g spinazie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 3 el chipotlepepers in adobosaus* ,uit blik, fijngesneden
  • 400 g kerstomaatjes, 1 blik
  • 400 g zwarte bonen 1 blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 ml groentebouillon
  • 200 g tortillachips
  • 150 g plantaardige cheddar, geraspt
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • limoenpartjes, korianderblad en haver zure room (vegan sour cream), voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui, paprika, knoflook en snijbietstelen met een snuf zout
  • 5-6 min. onder af en toe omscheppen.
  • Voeg het snijbietgroen met de komijn het korianderzaad en de chipotlepepers toe en laat ze onder af en toe omscheppen in 3-5 min. slinken. Voeg de tomaatjes, zwarte bonen en bouillon toe en laat in 10-12 min. onder af en toe omscheppen iets inkoken.
  • Spreid de helft van de tortillachips uit in een grote braadslee of ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het snijbietmengsel en de helft van de kaas. Schep de rest van het snijbietmengsel erop en strooi de rest van de kaas erover. Bak 10-12 min. in de oven tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.
  • Prak intussen in een kom de avocado’s grof met het limoensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Strooi vlak voor serveren de korianderblaadjes over de snijbiet en bonen. Geef de avocado, limoenpartjes en zure room erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 863kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 56g
|
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
*Chipotlepepers in adobosaus koop je in de ruimgesorteerde supermarkt of online.
RECEPTEN: TOM WALTON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
NACHO’S met chipotle-zwarte bonen & snijbiet