Het voelt als een briefje van €50 vinden in de zak van een vergeten jas, of als laatste met een overvolle bus mee mogen… Puur geluk! Dat is wat een gevulde vriezer vol zelfgemaakte maaltijden met je kan doen. Zéker op momenten dat je hoofd totaal niet naar koken staat.Bekijk onze gerechten die je kunt invriezen.
Doe je toekomstige zelf een plezier en kook vooruit wanneer je wat extra tijd hebt. We geven je de fijnste suggesties voor hoofdgerechten die je kunt invriezen!
Het lijkt misschien extra werk, dat zogenaamde vooruit koken. Toch zorgt het ervoor dat je juist vaker tijd overhoudt, omdat je je maaltijd alleen nog maar even hoeft op te warmen. In plaats van op meerdere dagen verschillende ingrediënten te moeten voorbereiden – zoals wassen en snijden – doe je dat nu in één keer.
Die grote ovenschotel of bakplaat met meerdere porties hoeft maar één keer in de oven, de afwas hoeft maar één keer gedaan te worden. Supergunstig dus, wanneer je wat zuiniger met je tijd, geld en energie om wil gaan.
Fanatieke fitnessers noemen het ook wel meal preppen, maar gelukkig kun je veel lekkerdere gerechten voorbereiden dan alleen rijst met kip en broccoli. Je vriezer prop je net zo makkelijk vol met bakjes die barsten van smaken, kruiden en specerijen!
Nog een voordeel van koken voor de toekomst: je kunt je restjes groente en andere ingrediënten in één beweging transformeren tot een heerlijke maaltijd, verdeeld over meerdere porties. Zo hoef je restjes prei, ui en knoflook niet meer weg te gooien omdat ze niet van pas kwamen. Je maakt er gewoon iets compleet nieuws mee dat weer een tijdje mee gaat.
Hoelang zelfgemaakte gerechten precies houdbaar zullen zijn in de vriezer, hangt af van het soort voedsel en de manier waarop je het invriest. Over het algemeen kunnen zelfgemaakte gerechten tot 3 maanden veilig worden bewaard in de vriezer zonder verlies van kwaliteit.
Sommige gerechten, zoals soepen en stoofschotels, kunnen prima zo’n 6 maanden bewaard worden. Het is echter belangrijk om de datum van invriezen te labelen, zodat je weet wanneer het voedsel is ingevroren en hoe lang het veilig bewaard kan worden.
Hier moet je op letten bij gerechten invriezen
Één van de belangrijkste dingen, naast het vlug terugkoelen, is de temperatuur van je vriezer. De ideale temperatuur voor de vriezer is -18°C of lager. Bij deze temperatuur wordt de groei van bacteriën gestopt en blijft het voedsel veilig om te eten.
Zorg ervoor dat je de temperatuur van je vriezer controleert en ‘m regelmatig ontdooit om de beste bewaaromstandigheden te behouden.
Wanneer je voedsel uit de vriezer haalt om te ontdooien, kun je dit het beste langzaam doen. Dat doe je door het in de koelkast te ontdooien bij een temperatuur van ongeveer 4°C. Gerechten ontdooien op kamertemperatuur kan leiden tot flinke bacteriegroei en is daarom niet veilig.
Gerechten die in de magnetron worden ontdooid, moeten onmiddellijk worden bereid en geconsumeerd, omdat het voedsel snel opwarmt en bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.
Hoe verpakken voor het de vriezer in gaat?
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het voedsel goed verpakt voordat je het invriest. Hiermee voorkom je dat er ijskristallen op het voedsel ontstaan. Deze kunnen de smaak en textuur van het gerecht aantasten.
Luchtdichte verpakkingen zijn een uitkomst, zoals plastic vrieszakken of containers met deksels. Plastic zakken kunnen na een tijdje scheuren wat niet bevorderlijk is voor de inhoud, maar ze zorgen wel dat je de ruimte in je vriezer optimaal kunt benutten.
Bakjes (zoals de beroemde en beruchte Tupperware) zijn een goed alternatief. Deze kunnen zowel van plastic als van glas zijn, waarbij glas de voorkeur heeft. Dit neemt namelijk geen smaak, kleur of geur op van de gerechten, ideaal! Ze kosten iets meer dan bakjes van plastic, maar gaan ook veel langer mee.
Het labelen van de verpakking met de naam van het gerecht en de datum waarop het is ingevroren kan goed helpen bij het organiseren van je vriezer. Hiermee weet je zeker dat het eten nog geschikt is voor consumptie en voorkom je voedselverspilling.
Daar kun je een labelprinter voor gebruiken, maar een stukje tape of plakband en een watervaste stift volstaan ook. Zorg dat je de namen en data volgens een vaste manier noteert, net zoals ze in professionele keukens doen. Zo snapt iedereen in het huishouden wat er op het label staat.
Wanneer je diepvriesmaaltijden zelf gaat bereiden om ze later te kunnen ontdooien zonder verlies van kwaliteit, kun je deze stappen volgen!
Gerechten invriezen
Afkoelen: laat de maaltijden volledig afkoelen voordat je het invriest. Hoe sneller je terug koelt, hoe beter! Dit voorkomt dat de temperatuur in de vriezer stijgt en ontstaan er geen ijskristallen. Plaats dus ook nooit hete vloeistoffen in de vriezer, laat ze eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
Luchtdicht verpakken: zorg ervoor dat je het voedsel luchtdicht verpakt om vriesbrand te voorkomen. Dit kan gebeuren wanneer lucht bij het voedsel komt en kan leiden tot uitgedroogd voedsel, verlies van smaak en groei van bacteriën.
Labelen: zorg dat je de datum + inhoud noteert, zodat je weet hoelang het veilig bewaard kan worden. Wil je het echt goed aanpakken? Vul je vriezer dan FIFO (first in, first out). Zo hoef je nooit te zoeken naar de maaltijden die het eerst op moeten.
In de koelkast: de veiligste manier om voedsel te ontdooien is in de koelkast, aangezien de temperatuur laag genoeg is om bacteriegroei te voorkomen. Zet het voedsel op een bord of schaal om eventueel lekvocht op te vangen.
Koud water: wanneer iets sneller ontdooid moet worden, kun je het in een afgesloten plastic zak of bak in koud water plaatsen. Ververs het water elke 30 minuten om de temperatuur laag te houden.
Magnetron: maaltijden kunnen ook in de magnetron worden ontdooid. Zorg er in dat geval wel voor dat je ze direct na ontdooien bereidt.
Nooit opnieuw invriezen: zodra je een maaltijd hebt ontdooid, moet ‘ie binnen 24 uur worden gegeten. Opnieuw invriezen (en daarna ontdooien) geeft bacteriën teveel kans om te groeien, waardoor het niet veilig is. In het uitzonderlijke geval dat je het opnieuw kookt is het iets veiliger om het opnieuw in te vriezen, maar het is belangrijk om veiligheidsrichtlijnen te volgen om voedselvergiftiging te voorkomen en de kwaliteit van het voedsel te behouden.
Broccoli-kippensoep maak je zo: gaar verse broccoli en spinazie in kippenbouillon en pureer tot een prachtig groene soep. Haal een kant-en-klare gegrilde kip en doe het kippenvlees in de soep. Beetje pit erbij: meng danish blue of roquefort met ricotta, beleg er toast mee en geef dat als bijgerecht. Wat heb je dan? Groene soep & blauwe kaas… supercombi!
tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta
Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen? Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer ‘m met een knapperige knoflookciabatta.Of ga voor een compleet ander kleurtje en maak courgettesoep met chili-yoghurt en sesam!
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!
Aan een rijkgevulde soep met wat brood erbij heb je soms meer dan genoeg voor het avondeten. Daar is deze bospeensoep een voorbeeld van. Kook de rode linzen op het eind even mee, anders verliezen ze hun bite. Naanbrood erbij en genieten maar!
Voelt het nog winters en ben je op zoek naar warme gerechten? delicious. helpt je de week door met deze voedzame soep. Gremolata geeft 'm net iets extra's en door de chiliflakes krijgt 'ie pit, zo warm je op van binnenuit! Vaker zin in soep? Dan is dit een lijst die goed van pas komt: 21x makkelijke maaltijdsoepen voor doordeweeks
Kun je wel een lekkere opwarmer gebruiken? Deze soep met langzaam gegaarde kip, zachte venkel en voedzame rijst zal je beste vriend zijn. Niet alleen het huis zal heerlijk geuren terwijl de pan staat te pruttelen: de soep geeft je precies wat je nodig hebt in de koudere maanden. Maak hem gerust in grote hoeveelheden, want een dag later is hij nóg lekkerder. Zin in meer kommetjes kippensoep met een twist? We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet!
Altijd lekker, een flink bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat dacht je van een echt goede mac ’n cheese, maar dan nog iets luxer zoals een lasagne? Schaamteloos afgekeken van de Amerikanen – en dan gewoon een beetje beter gemaakt. Zo doen we dat. En jij dus ook. Zin in een mac ’n cheese met meer groenten? Maak deze heerlijke versie van Janneke met broccoli en amandel!
Altijd lekker zo’n bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat denk je van deze vega versie met zacht, gesmoorde prei, gruyere en en pittige mierikswortel?
Altijd lekker, een flink bord macaroni met kaas. Maar het kan ook anders. Wat dacht je van een echt goede mac ’n cheese, maar dan nog iets luxer zoals een lasagne? Schaamteloos afgekeken van de Amerikanen – en dan gewoon een beetje beter gemaakt. Zo doen we dat. En jij dus ook. Zin in een mac ’n cheese met meer groenten? Maak deze heerlijke versie van Janneke met broccoli en amandel!
Simpeler kunnen we stoven niet maken, dan met deze hachee. Bak het vlees aan, voeg ui en gember toe en vervolgens een fijne lading smaakmakers. Dit klusje kost je hoogstens vijftien minuten en is het enige 'zware' werk in dit recept. Laat alles nog 1,5 uur stoven en tadaa: genieten maar.
De perfecte runderstoof maak je door geduld te hebben. Laat stoofgerechten altijd heel zachtjes sudderen, dus zet het vuur zo laag mogelijk, of zet de pan in de oven, zoals wij doen in dit recept. Zo worden de ingrediënten zacht en mals en brandt er niets aan.Let op dat het vocht waarin je stooft nooit kookt, maar heel zachtjes pruttelt. De spierdelen van het vlees verliezen vocht vanaf 60-65°C. Door het zachtjes te laten pruttelen lost het bindweefsel in het vlees op, maar droogt het vlees niet uit. Laat vlees in het stoofvocht iets afkoelen voordat je het serveert. Vlees neemt namelijk weer vocht op bij het afkoelen en dát zorgt ook voor een sappig resultaat. *Gebruik runderschouder voor dit recept. Staartstuk (ook bekend als picanha) kan ook, alleen is het duurder en een magerder stuk vlees.
Een goedgevulde groentestoof staat garant voor comfortfood. Kies verse groenten en kruiden en een stevige basis als wijn, cider of bouillon en je oogst succes. Hier komen geen vleesvervangers bij kijken, aan deze voedzame groentestoof heb je genoeg!In tomatensaus garen groenten wat minder snel dan in water of bouillon. Dat komt omdat tomatensaus zuur is en zuur verlengt de gaartijd. Tegelijkertijd krijgt het gerecht zo wel meer tijd om goed op smaak te komen.
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van.
Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.
casserole met worst, hp sauce, gemengde bonen & reuzenknoedels van aardappelpuree
In zijn boek 7X ANDERS kookt Jamie Oliver met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze casserole is easy, want de oven doet het meeste werk voor je. Vullend, voedzaam comfort food!Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
gestoofd rundvlees met tomaatjes, harissa & balsamico-azijn
In Amerika kennen ze het als brisket, in Nederland noemen we het borststuk. Kook je voor een grote groep? Dit recept voor gestoofd rundvlees is dan ideaal! Je kunt er al een dag van tevoren mee beginnen en de volgende ochtend in de oven schuiven. Voorbereiden? Begin 1 dag van tevoren met het marineren van het vlees. Je kunt het vlees ook een dag eerder al bereiden. Warm het dan op de dag zelf in een pan met deksel op in de saus in de oven op lage temperatuur.
Jamie Oliver kookt in 7x anders met zijn 18 favoriete ingrediënten steeds andere gerechten. Alles even makkelijk, snel en erg lekker, zoals we van hem gewend zijn. Deze zoete-aardappelstoof eet je makkelijk iedere week opnieuw. Wil je meer inspiratie van Jamie? De chef is deze maand gasthoofdredacteur van delicious. magazine (bestel 'm hier). En: je krijgt zijn nieuwste kookboek EEN (met eenpansgerechten) nu bij 3 nummers delicious.. Meer weten? Kijk hier!
Een dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.
Een goedgevulde groentestoof staat garant voor comfortfood. Kies verse groenten en kruiden en een stevige basis als wijn, cider of bouillon en je oogst succes. Begin de avond van tevoren en zet de gedroogde bonen in de week, of gebruik een snelkookpan als fijne shortcut!Ook het wachten waard: onze feestelijke knol-au-vin.
Hachee heeft even wat tijd nodig om zacht en mals te worden, maar eenmaal op het bord zijn de smaak en structuur onweerstaanbaar. Dit recept voor hachee met dadelstroop krijgt zijn krachtige, zoet-hartige smaak door de smaak door de combinatie van steranijs en kardemom.
gestoofd lamsvlees met pruimen, saffraan en kaneel
Gestoofd lamsvlees met pruimen saffraan en kaneel is écht heerlijk! Alles gaat in een grote braadpan en stooft heel langzaam gaar, waarbij de smaken zich vermengen en er een hemels aroma vrijkomt.In het Midden-Oosten blijven? Bak dan amandel-sesamkoekjes toe!
Chili con carne & chili sin carne om in te vriezen
zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips
Vega liefhebbers opgelet! Deze heerlijke zwarte-bonenchili met vega gehakt en homemade tortillachips mag je niet missen. De tortillachips maak je zelf waardoor je het gerecht net dat extra beetje liefde geeft dat het verdient. Nog meer zin in vega? Bekijk dan hier onze mexicaanse lasagne.
Linzen, kidneybonen én groenten. Dat betekent een goede portie vitaminen, een mooi setje eiwitten en flink wat vezels. En hadden we het al over die rijke smaak gehad? Een betere vega-dag wordt het niet! Extra prettig: in deze Mexicaanse schotel doet de tijd het werk.
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Een goedgevulde kruising tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse keuken dus. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. En ook niet op smaak, proef zelf maar!
Heerlijke zwarte rijst, knapperige salsa en yoghurt met chilisaus. De chili sin carne uit het nieuwe boek van Jamie Oliver 'VEG' is de moeite waard. Door de groenten rauw voor de salsa te gebruiken en ze in de chili te koken, maak je er niet alleen optimaal gebruik van maar wordt dit gerecht ook superlekker. Nog meer zin in vega? Maak dan ook deze vega pad thai van Jamie.
Chili sin carne: vegetarisch comfort food. Deze variant maakten we met doperwten en kidneybonen. Want ook als je vegetarisch eet kun je genieten van chili. Toch liever met vlees? Maak deze verrassende stoof!
Of chili nu uit Mexico of meer uit het grensgebied met/in Texas komt…de smaak doet er niet voor onder. Wil je smaak nog eens extra naar boven halen, inclusief een gratis dosis romigheid? Voeg dan wat pure chocolade toe!
In het zuiden weten ze wel wat lekker is! Deze gehaktballen zijn werkelijk onweerstaanbaar! Serveer met een frisse groene bonenmelange.Maak ook eens gehaktballetjes met rozemarijn
delicious. Hét vleesboek geeft je 100 originele recepten voor rund & kalf, varken, lam, gevogelte en wild. En zoals met elk magazine of kookboek hebben wij ook uit delicious. Hét vleesboek onze favorieten, waaronder deze gehaktballen in Belgische biersaus.
gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella
We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.
Kokosmelk maakt deze Indiase linzensoep – dahl – nog romiger. Speel vooral met de specerijen, en vervang het kerriepoeder door garam masala of een mix van geroosterde, en gemalen korianderzaadjes, komijn, Kashmiri-chili (een milde, dieprode chili), en kurkuma.
In India zijn ze bekend met de aromabindende kracht van zetmeel. Aan de klassieke dahlsoep worden de meeste kruiden en specerijen vlak voor het serveren door de soep geroerd. Zo verliezen ze nauwelijks aroma.
Paneer is verse, Indiase kaas, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en Aziatische winkels. Kerrieblaadjes koop je vers of uit de diepvries bij de Aziatische supermarkt. Gedroogde kerrieblaadjes hebben nauwelijks smaak. Laat ze eventueel weg.
Kardemom, korianderzaad, kerrieblad, steranijs, venkelzaad en kaneel: deze specerijen komen steeds terug in de verrukkelijk smakende curry’s van Sri Lanka. De varkensrib-curry wordt nog lekkerder als je hem na het stoven een nacht laat staan en ’m de volgende dag weer warm maakt in de oven. Wil je elke dag wel curry eten? Kijk in het grote curry-dossier van delicious.
Trok je vanochtend de koelkast open en zag je nog dat restje groenten van gisteravond liggen? No waste, want in deze gele curry kun je alle restjes kwijt. Van pompoen tot boontjes en bloemkool.
Quiches, frittata en hartige taart om in te vriezen
quiche met romanesco, chorizo en manchego
Wij zijn dol op de Mediterrane keuken. En de quiche blijft favoriet. Zo ook deze quiche met romanesco, chorizo en manchego. Zo lekker, je blijft er van eten!Ook lekker: quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta.
Dat het leven in Limburg goed is, weet Janneke Phillipi als geen ander: ‘Mijn opa Zef was een echte Limburgse vlaaienbakker. Als kind speelden we graag verstoppertje in de grote bakkerij. Zijn dikke stalen vlaaiplaten gebruik ik nog steeds voor mijn quiches en zoet gebak.’Meer hartige taart? Bekijk hier vijf heerlijke hartige taarten.
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
Janneke: 'Quiche lorraine is geliefd over de hele wereld. In de VS is 20 mei zelfs nationale quiche-lorrainedag. Officieel hoort er geen kaas in de vulling, maar ik voeg regelmatig een handje geraspte kaas toe voor een extra romig karakter. Pas dan wel op met extra zout toevoegen.'Extra inspiratie nodig? 5x quicherecepten die je moet proberen
Ovengerechten zijn perfect om weer op temperatuur te komen met dit koude, druilerige weer. Deze hartige taart met knolselderij heeft een goudbruin knapperig korstje en is heel geschikt om voor een groter gezelschap te koken en samen te delen. Om daarna op de bank met z’n allen een grote pot thee leeg te drinken terwijl de regen tegen het raam tikt… Herfstweer is zo erg nog niet!
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces.
Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om last minute een gerecht lekker pittig mee te maken. Zo geeft ‘ie deze frittata een lekker kruidige twist.Probeer ook eens deze scharrelkip met chorizo en tuinbonen
Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.
Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze heeft een frisse twist én is makkelijk te maken. Zet je stoofpan maar op het fornuis voor cassoulet met kip en varkensbuik.Zin gekregen in nog meer stoofpotten? Dit zijn de 10 populairste soep en stoofrecepten van 2022Lactose- en glutenvrij? Maak je stoof met kokosvet i.p.v. ghee en neem in plaats van broodkruim bijvoorbeeld geroosterde boekweit.
Ooit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
Maak deze kip alvast op zondag voor een doordeweekse dag, zodat je op de dag zelf er alleen nog een laatste hand op hoeft te leggen. Combineer met de nootachtige smaak van deze stevige, groene, Franse linzen. Du Puy-linzen heten zo omdat ze komen uit Le Puy-en-Velay in Frankrijk.Zin in meer kip? Maak dan deze met tamari en ahornsiroop.2 dagen van tevorenBereid de kip tot en met de een na laatste stap. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in een afgesloten plastic bak in de koelkast.op de avond zelfDoe de kip over in een braadpan. Voeg 1 el water toe. Laat ± 15 min. doorwarmen op matig tot laag vuur, waarbij je de kipkarbonades halverwege keert. Volg de laatste stap, bestrooi met peterselie en serveer met de sperziebonen.wijntipKies een soepele, niet te zware wijn. Er gaat riesling bij de kip, dus een Elzasser riesling is prima. Maar een sappige rode Toscaan met lichte houtrijping en levendige zuren past nóg beter bij de zachte en aardse smaak van de linzen en de kruiden.Rood uit Italië: IGT Toscane Frescobaldi Rémole, Gall&Gall
Groot fan van stoven, maar weinig geduld? Zoek niet verder! Deze gumbo met kip is binnen 30 minuten klaar. Gumbo is een kruidig stoofgerecht uit de Amerikaanse staat Louisiana. Snel klaar en ontzettend lekker!Op zoek naar nog meer stoof inspiratie? Kijk dan naar deze vegetarische pastinaakstoof!
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!
Deze zoete stoofpot met sinaasappel en lekker veel specerijen smaakt heerlijk met roergebakken wilde spinazie of geroosterde peentjes.Stoofvlees zacht én sappig krijgen is echt een kunst. Hier geven we je een korte stoofcursus waarin we je voorzien van allerlei stooftechnieken.
Een van onze favoriete recepten is deze gevulde kip met chorizo. Kun je geen kipfilets met vel krijgen, ga dan uit van bijv. kipkarbonades of bouten, daar zit het vel zeker aan. Bak deze dan 30-35 min. in de oven.Ook lekker: spaghetti carbonara met chorizo.