bloemkool curry met peulvruchten en paneer

bloemkool curry peulvruchten paneer

Een heerlijk gerecht voor op de maandagavond (or any other day of the week): bloemkool curry! Deze gezonde curry zit bomvol groente en bevat heerlijke gegrilde paneer.

Meer lekkere recepten voor doordeweeks ontdekken? Bestel onze special Elke Dag!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bloemkool curry met peulvruchten en paneer

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | indiaas | glutenvrij, vegetarisch
Paneer is verse, Indiase kaas, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en Aziatische winkels. Kerrieblaadjes koop je vers of uit de diepvries bij de Aziatische supermarkt. Gedroogde kerrieblaadjes hebben nauwelijks smaak. Laat ze eventueel weg.
kooktijd40 minuten

ingrediënten

  • el ghee
  • 250 g paneer*, in 1cm-plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 el geraspte gemberwortel*
  • rasp van 1 biocitroen, sap van ½
  • 10 kerrieblaadjes* + extra voor erbij
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 g kikkererwten, uit blik of zelf geweekt en gekookt
  • 500 g pompoen, geschild, zonder pitten, in 1 cm-blokjes
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 100 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 grote tomaten, in stukjes
  • ½ bosje koriander fijngesneden + extra blaadjes om te bestrooien

instructies

  • Verhit 1 el ghee in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur en bak hierin de plakjes paneer 2-3 min. per kant tot ze donkere randjes krijgen. Schep op een bord.
  • Verhit de rest van de ghee en bak hierin op matig vuur de ui, knoflook, gember en het citroenrasp 5 min. onder regelmatig roeren. Voeg de kerrieblaadjes en het kerriepoeder toe en bak 2 min. mee terwijl je met een pollepel de aanzetsels van de bodem van de pan schraapt.
  • Voeg de kikkererwten, pompoen, bloemkool, sperziebonen, tomaten, wat zout en peper en 375 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten afgedekt ± 10 min. tot ze gaar zijn en de tomaten zijn stukgekookt.
  • Schep het citroensap en de fijngesneden koriander door de curry, voeg de paneer toe en laat ± 1 min. doorwarmen. Bestrooi de curry met nog wat koriander en evt. kerrieblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 329kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN EN BEREIDING: SHANNON BENNET | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: NIGEL LOUGH.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook dit heerlijke recept voor Thaise massaman curry met aardappel, bloemkool en ei!

bloemkool curry peulvruchten paneer