Pssst, iedere dag van de week lekker, makkelijk én voedzaam eten? Bestel dan onze special ‘ELKE DAG’, perfect voor jou!
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Een goedgevulde kruising tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse keuken dus. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. En ook niet op smaak, proef zelf maar!
kooktijd30 minuten
ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
- ½ tl chilivlokken
- 1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 tl komijn, gemalen
- 1 tl pimentón (zoete gerookte-paprikapoeder)
- 1 tl tijmblaadjes
- 400 g tomatenblokjes (1 blik)
- 2 tl worcestersaus
- 400 g rode kidneybonen, (1 blik), afgespoeld en uitgelekt
- 400 g linzen (1 blik), afgespoeld en uitgelekt
- zilvervliesrijst, gestoomd
- Griekse yoghurt vetarm, voor erbij
- guacamole
- korianderblad
instructies
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 2-3 min. al omscheppend glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Doe de verse en gedroogde chilipeper, de paprika en specerijen bij het uimengsel en roer alles. Roer de tomaten erdoor met 250 ml water, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Voeg de worcestersaus, bonen en linzen toe en laat de saus 8-10 min. sudderen tot hij licht is ingekookt.
- Verdeel de rijst over de kommen en schep het chilimengsel erop, maak de chili sin carne af met een schep yoghurt, guacamole en koriander.
auteur: delicious.
RECEPT: VALLI LITTLE | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: DAVID MORGAN | BEREIDING: SARAY CUTHBERT, VALLI LITTLE, HANA REZA.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!