5x quicherecepten die je moet proberen

De lekkerste quiche maak je met een zanddeegbodem. De vulling? Die is makkelijk: voeg naar smaak groenten, vlees en of vis toe, wat eieren en room, even in de oven en klaar is quiche! Naast de klassieker, quiche Lorraine, hebben wij nog 5 geweldige quiches voor je die je móet proberen!

Deze video helpt je om een vorm perfect te bekleden.

5x quicherecepten die je moet proberen

portobelloquiches met oude kaas
We geven je een basisrecept voor quichedeeg waar je heerlijke quiches mee kan maken. Dit recept is voor een quiche met portobello, nootmuskaat en smeuïge oude kaas. Extra fijn: de quiche is perfect om voor te bereiden. Probeer ook eens deze quiche met rode ui, verse vijgen en ricotta!
naar recept
portobelloquiche met oude kaas delicious.
zoete-aardappelquiche met feta
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

zoete-aardappelquiche met feta
cantharelquiche met brie & salade met honingnoten
Een van onze favoriete recepten uit de rubriek familietijd, waarin Janneke Philippi makkelijke en verrassende weekmenu’s samenstelt. Dit canthareltaartje is een feestje om op te eten!
De smaak te pakken? Maak dan ook deze hartige paddenstoelentaart met prei en kaas!
naar recept
cantharel quiche
quiche met gerookte forel en kerstomaatjes
Het voorjaar vraagt om lichtere gerechten. Vandaag een quiche met gerookte vis, kerstomaatjes en een frisse kruidige salade met avocado en mozzarella. Deze quiche kun je ook prima koud eten.
naar recept
kipquiche met lentegroenten
Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar.
Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
naar recept
kipquiche met groenten | delicious
zoete-aardappelquiche met feta