quiche lorraine in 30 minuten

quiche lorraine van janneke
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
frans |
Janneke: 'Quiche lorraine is geliefd over de hele wereld. In de VS is 20 mei zelfs nationale quiche-lorrainedag. Officieel hoort er geen kaas in de vulling, maar ik voeg regelmatig een handje geraspte kaas toe voor een extra romig karakter. Pas dan wel op met extra zout toevoegen.'

Extra inspiratie nodig? 5x quicherecepten die je moet proberen

kooktijd30 minutes
oven50 minutes
totale tijd1 hour 20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: taartvorm van 24-26 cm Ø, ingevet, steunvulling

ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 150 g koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier + 3 eieren
  • 250 g gerookt spek, in blokjes
  • 200 ml slagroom
  • nootmuskaat
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el fijngesneden dragon
  • 125 g mesclun
  • 2 sjalotten, in reepjes gesneden
  • 12 cornichons
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl mosterd

instructies

  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een samenhangend deeg van de bloem, boter, eidooier, 50 ml ijskoud water en een flinke snuf zout. Rol het deeg uit. Bekleed de bodem en wand van de vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork. Zet de vorm in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak het spek knapperig in 5 min. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg naar smaak nootmuskaat, peper en weinig zout toe.
  • Leg een ruim vel bakpapier op het deeg en vul met de steunvulling*. Bak de deegbodem 15 min. in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling
en bak de bodem nog 8-10 min.
  • Verdeel de spekblokjes over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  • Klop intussen een vinaigrette met de azijn, mosterd, dragon en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem de quiche uit de oven en snijd in 4 punten. Meng de mesclun met de sjalot en maak aan de met de vinaigrette. Serveer de quiche met de salade en cornichons.

Voedingswaarde:

calorieën: 1116kcal

|

eiwit: 26g

|

vet: 90g

|

koolhydraten: 49g
auteur: delicious.
*leer hier hoe je blind bakt.

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
quiche lorraine van janneke