hachee met vijfkruidenpoeder

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
hachee met vijfkruidenpoeder

Meer stoven? Bekijk ook onze lijst met 14 heerlijke stoofgerechten!

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, winter | |
Simpeler kunnen we stoven niet maken, dan met deze hachee. Bak het vlees aan, voeg ui en gember toe en vervolgens een fijne lading smaakmakers. Dit klusje kost je hoogstens vijftien minuten en is het enige 'zware' werk in dit recept. Laat alles nog 1,5 uur stoven en tadaa: genieten maar.
kooktijd15 minuten
stoven1 uur 30 minuten

ingrediënten

  • 600 g varkensstoofvlees of hamlappen, in blokjes
  • 4 el boter
  • 500 g uien, in ringen
  • 5 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 500 ml runderbouillon, van tablet
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm + extra voor garnering
  • ± 5 g (1 el) vijfkruidenpoeder
  • 2 el bloem

instructies

  • Dep de blokjes vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 min. rondom bruin. Doe dit evt. in 2 delen, want als je 600 g vlees in een keer aan de hete boter toevoegt, zakt de temperatuur van het vet en wordt het vlees niet bruin.
  • Voeg de uien en gember toe en bak 5 min. op halfhoog vuur mee. Schenk de bouillon in de pan en voeg de azijn, kruidnagel, laurier, tijm en het vijfkruidenpoeder toe. Sluit de pan af met een deksel en laat het vlees op laag vuur ± 1½ uur zachtjes stoven. Zet evt. een sudderplaatje onder de pan, mocht het te hard gaan.
  • Meng de bloem met de rest van de boter in een kommetje tot een pasta en voeg al roerend in stukjes door het hete vocht zodat het braadvocht bindt. Laat de hachee nog 10 min. zachtjes koken. Serveer de hachee met rijst of romige aardappelpuree.
  • Klassiek en lekker erbij is gestoofde rodekool.
Voedingswaarde:
calorieën: 369kcal
|
eiwit: 36g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 13g
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Eke Mariën, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Deze wil je ook snel eens maken: hét recept voor de perfecte runderstoof