moderne cassoulet

moderne cassoulet
glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 | hoofdgerecht | | frans | glutenvrij, lactosevrij
Precies waar je zin in hebt als het wintert: verwarmende stoofpotten. Deze heeft een frisse twist én is makkelijk te maken. Zet je stoofpan maar op het fornuis voor cassoulet met kip en varkensbuik.
Zin gekregen in nog meer stoofpotten? Dit zijn de 10 populairste soep en stoofrecepten van 2022
Lactose- en glutenvrij? Maak je stoof met kokosvet i.p.v. ghee en neem in plaats van broodkruim bijvoorbeeld geroosterde boekweit.
kooktijd55 minutes
stoven45 minutes
totale tijd1 hour 40 minutes

ingrediënten

  • 100 g ghee
  • 6 kippenbouten
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 300 g varkensbuikspek zonder zwoerd, in blokjes van 1 cm
  • 2 el witte miso
  • 200 g le puy-linzen
  • 2 pomodoro tomaten, in blokjes
  • 1 ½ l kippenbouillon
  • 4 takjes tijm + extra blaadjes om te bestrooien
  • 2 plukjes rozemarijn
  • ½ bosje peterselie, fijngesneden
  • 200 g cavolo nero*, zonder dikke stelen, in dunne reepjes
  • 80 g zuurdesembrood, verkruimeld
  • 1 ½ tl venkelzaad, geroosterd

instructies

  • Verhit 50 g van de ghee in een braadpan op matig tot hoog vuur. Leg de kippenbouten in de pan en braad ze in 6-8 min. rondom goudbruin. Bak ze evt. in 2 keer. Schep ze op een bord. Voeg de knoflook en ui toe en bak al roerend 4-5 min. Voeg het spek toe en bak al omscheppend lichtbruin in 6-8 min. Voeg de miso, linzen, tomaten en bouillon toe. Voeg de kruiden toe. Leg de kippenbouten weer in de pan en stoof ze in 40-45 min. gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de koolreepjes toe en laat ze in 2-3 min. slinken.
  • Verhit intussen de rest van de ghee in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin het broodkruim met het venkelzaad al omscheppend goudbruin.
  • Schep de kippenbouten op een grote schaal. Verdeel de linzen over borden en leg de kippenbouten erop. Bestrooi met nog wat tijm en strooi het broodkruimmengsel erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 642kcal
|
eiwit: 40g
| |
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
* Kun je geen cavolo nero of palmkool krijgen, neem dan jonge boerenkool. 
RECEPTEN: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
moderne cassoulet