Hartige taart met knolselderij, ui en kaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Hartige taart knolselderij-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | najaar, weekend | |
Ovengerechten zijn perfect om weer op temperatuur te komen met dit koude, druilerige weer. Deze hartige taart met knolselderij heeft een goudbruin knapperig korstje en is heel geschikt om voor een groter gezelschap te koken en samen te delen. Om daarna op de bank met z’n allen een grote pot thee leeg te drinken terwijl de regen tegen het raam tikt… Herfstweer is zo erg nog niet!
kooktijd30 minuten
Oven40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 3 el olie + extra om in te vetten
  • 100 g rookspek mager, in blokjes
  • 4 middelgrote uien in ringen
  • 1/2 knolselderij in blokjes
  • 8 plakjes diepvries deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 4 eieren
  • 175 ml slagroom
  • 200 g gruyère geraspt, Zwitserse kaas of belegen kaas
  • 350 g sla gemengde groene, voor erbij
  • 100 ml vinaigrette voor over de sla

instructies

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak het spek hierin knapperig. Neem het spek uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze op halfhoog vuur 10-12 min. totdat ze zacht zijn. Blancheer ondertussen de knolselderij 2 min. in ruim kokend water met zout net beetgaar en giet af.
  • Bekleed een ingevette quichevorm van ± 24 cm Ø met de plakjes taartdeeg, zorg dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk goed aan.
  • Verdeel het spek, de ui, knolselderij en helft van de kaas over de deegbodem. Klop de eieren met de room kort los, breng op smaak met zout en peper en schenk in de taart. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 min. gaar en met een goudbruine korst. Serveer met de gemengde rode sla en vinaigrette.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
vegatip Laat het spek weg en voeg nog 100 g extra kaas toe.
Recepten en productie: Trudelies Schouten. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!